1pxPolecamy ;)
Karty Dżentelmenów: Epizod Czwarty
Karty Dżentelmenów: Epizod Czwarty
46,48 zł
W poszukiwaniu Złotego Runa
W poszukiwaniu Złotego Runa
96,59 zł
Gniew Aniołów
Gniew Aniołów
327,50 zł
szt.
Mystic Vale Big Box
Mystic Vale Big Box
214,55 zł
szt.
Czerwona Katedra
Czerwona Katedra
95,99 zł
Eko - gra planszowa
Eko - gra planszowa
48,00 zł
szt.
Zakazana Pustynia
Zakazana Pustynia
89,20 zł
Puzzle 1000 Władca Pierścieni: Rhosgobel
Puzzle 1000 Władca Pierścieni: Rhosgobel
57,99 zł 39,99 zł
szt.
Pakiet: Spór o Bór
Pakiet: Spór o Bór
88,20 zł
szt.
Albik Książka Legendy
Albik Książka Legendy
79,38 zł
Duuuszki (Duszki) w Kąpieli
Duuuszki (Duszki) w Kąpieli
65,45 zł
szt.
Karty Dżentelmenów: Epizod szósty
Karty Dżentelmenów: Epizod szósty
43,15 zł
szt.
Kroniki zbrodni edycja specjalna
Kroniki zbrodni edycja specjalna
119,99 zł
Sagrada Chwała
Sagrada Chwała
71,05 zł
szt.
Shuffle Harry Potter 4w1
Shuffle Harry Potter 4w1
13,45 zł
szt.
Sąsiedzi
Sąsiedzi
36,50 zł
szt.
1pxWydawnictwo
1pxPromocje
Maki Stack
Maki Stack
39,00 zł 32,00 zł
szt.
Niezwykłe Ogrody
Niezwykłe Ogrody
39,50 zł 35,00 zł
szt.
Puzzle 500 La Casa De Papel - Maska
Puzzle 500 La Casa De Papel - Maska
21,99 zł 16,99 zł
szt.
Puzzle 1000 La Casa de Papel - Dom z papieru - Maska
Puzzle 1000 La Casa de Papel - Dom z papieru - Maska
24,50 zł 19,99 zł
szt.
Star Wars: Pałac Jabby
Star Wars: Pałac Jabby
44,85 zł 27,40 zł
szt.
Pakiet Pory Roku: Podstawka plus dwa dodatki
Pakiet Pory Roku: Podstawka plus dwa dodatki
249,99 zł 221,75 zł
szt.
Tajniacy: Duet
Tajniacy: Duet
66,76 zł 47,10 zł
szt.
Stranger Things: Attack of the Mind Flayer
Stranger Things: Attack of the Mind Flayer
74,38 zł 53,15 zł
szt.
Terakotowa Armia
Terakotowa Armia
162,75 zł 108,70 zł
szt.
Super Mega Fajna Gra
Super Mega Fajna Gra
63,97 zł 42,85 zł
szt.
Zakręcone Węże
Zakręcone Węże
53,50 zł 27,50 zł
szt.
X-Men: Bunt mutantów
X-Men: Bunt mutantów
145,66 zł 49,80 zł
szt.
Żółwik Plusk
Żółwik Plusk
63,99 zł 47,85 zł
szt.
Santa Monica +  karta promo
Santa Monica + karta promo
62,00 zł 55,00 zł
szt.
Spektrum
Spektrum
111,34 zł 62,65 zł
szt.
Miasto w chmurach
Miasto w chmurach
99,99 zł 55,00 zł
szt.
Bułka, Kotek, Pizza
Bułka, Kotek, Pizza
37,42 zł 32,40 zł
szt.
7 Słów
7 Słów
30,00 zł 25,00 zł
szt.
Atiwa (edycja polska)
Atiwa (edycja polska)
188,90 zł 103,30 zł
szt.
Paryż: Miasto świateł
Paryż: Miasto świateł
67,50 zł 45,20 zł

Dania i potrawy z ryb Siostry Marii

 Dania i potrawy z ryb Siostry Marii
Dania i potrawy z ryb Siostry Marii

Dania i potrawy z ryb Siostry Marii to kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na łatwe do przygotowania potrawy z ryb i owoców morza, od zup zaczynając, poprzez różnego rodzaju pasty, tatary i sałatki, na rybach duszonych, pieczonych i smażonych kończąc. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 16,50 zł
szt.

Mniam, mniam, maluch je już sam

 Mniam, mniam, maluch je już sam
Mniam, mniam, maluch je już sam

Druga część bestsellerowego poradnika o żywieniu niemowląt U malucha na talerzu.
Jak odżywiać dziecko od 1. do 3. roku życia?
Co podawać do jedzenia, by było zdrowe i prawidłowo się rozwijało?
Jakie produkty są wskazane, a jakich lepiej unikać?
Jak radzić sobie z brakiem apetytu u dziecka?
Co gotować maluchowi jesienią i zimą, a co podawać wiosną i latem?
Jak komponować smaczne i pożywne śniadania, obiady oraz kolacje, a co zaproponować na deser?
Porady na temat żywienia małych dzieci wraz z praktycznymi przepisami na smaczne i zdrowe posiłki.

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,50 zł

Placki niebanalnie. Wytrawne, słodkie, pyszne

 Placki niebanalnie. Wytrawne, słodkie, pyszne
Placki niebanalnie. Wytrawne, słodkie, pyszne

Gdy słyszysz placki, myślisz o amerykańskich pankejkach albo tradycyjnych plackach ziemniaczanych? Spróbuj placuszków tiramisu z czereśniami, śniadaniowych placuszków jaglanych z jajecznicą albo sojowych placków z curry z kalaora, a odkryjesz, że możliwości jest o wiele więcej! Blisko 100 nieskomplikowanych przepisów na słodkie i wytrawne placki zachęci do kulinarnych eksperymentów.
Zaskocz rodzinę i przyjaciół potrawami inspirowanymi kuchnią z różnych zakątków świata, dzięki którym codzienny posiłek dostarczy ci niezwykłych doznań smakowych.
W książce znajdziesz pomysły na przepyszne dania mięsne, wegetariańskie oraz bezglutenowe. Różnorodne, a przy tym proste receptury, niebanalne smaki i piękne ilustracje sprawią, że nabierzesz apetytu na więcej!

Dostępność: brak towaru

Cena: 21,50 zł

Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia

 Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia
Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia

Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że podobnie jak inne kuchnie narodowe jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny smak. Bazując na tym, co świeże i sezonowe, tradycyjne i nowoczesne zarazem, kuchnia tajska jest pyszna i zdrowa.

 

 

Izabella Wit-Kossowska dziennikarka, redaktorka. Fascynują ją ludzie i ich historie. Uważa, że dobre pytania są lepsze niż łatwe odpowiedzi. Nie może żyć bez jazzu, papryczki chili i kawy, o której napisała książkę Historia kawy, czyli opowieść o najważniejszym napoju świata (Wydawnictwo SBM, 2021). Wszędzie, gdzie może znaleźć chociaż jedną z tych rzeczy, jest u siebie. Także w Tajlandii.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 28,50 zł
szt.

Warszawa da się zjeść

 Warszawa da się zjeść
Warszawa da się zjeść

Od pyz sprzedawanych w słoikach na kultowym Bazarze Różyckiego po słodką Zygmuntówkę. Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers po zupę pho, która przyjechała do nas wraz z Wietnamczykami. Od powstańczej plujki po krem z białych warzyw a la Magda Gessler.
Przez 900 lat od założenia miasta stołeczna kuchnia ulegała różnym wpływom. Dzisiaj znajdziemy w niej i wspomnienia po żydowskiej dzielnicy, i kilka dań, które przywędrowały tu wprost z Paryża wraz z królewskimi kucharzami, i nawet spuściznę po czasach rosyjskiego zaboru. Wszystko to tworzy zaskakująco eklektyczny, ale i wyjątkowo smakowity misz masz.
Ta książka to podsumowanie tego, za co kochają stolicę nasze podniebienia.
52 przepisy na dania związane z tym miastem i 52 historie, które sprawią, że waszym marzeniem stanie się jedno: wsiąść do pociągu byle jakiego i zasiąść przy stole w warszawskiej restauracji. Albo też stworzyć małą Warszawę u siebie w kuchni.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 18,50 zł
szt.

1000 przepisów Dania z kurczaka

1000 przepisów Dania z kurczaka
1000 przepisów Dania z kurczaka

Dostępność: brak towaru

Cena: 17,50 zł

113 dań Siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby

113 dań Siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby
113 dań Siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby

Siostra Anastazja, autorka kulinarnych bestsellerów, tym razem przygotowała przepisy dla miłośników zup, dań jarskich i ryb. Zupa z kalarepki, gulasz z soczewicy, kotlety z fasoli czy zapiekanka z cukinii i sera to tylko kilka wybranych ze 113 zawartych w książce przepysznych propozycji. Daj się uwieść tradycyjnemu smakowi, skorzystaj z porad i przepisów Siostry Anastazji. Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej od lat łączy swoje powołanie z zamiłowaniem do pieczenia i gotowania. Otrzymała wiele nagród, w tym Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich. Znana jest także za granicą. Mimo wielkiego sukcesu pozostaje osobą skromną, dla której najważniejsza jest modlitwa i praca.

Dostępność: brak towaru

Cena: 14,50 zł

5 pór roku w kuchni. Smak na życie - Mariusz Wachowicz

5 pór roku w kuchni. Smak na życie - Mariusz Wachowicz
5 pór roku w kuchni. Smak na życie - Mariusz Wachowicz

„5 pór roku w kuchni. Smak na życie” to książka kulinarna jakiej jeszcze nie było. Oryginalne przepisy, odważne połączenia smaków, klasyczne potrawy z nutą modernizmu. I historia niezwykłego człowieka, który żył dla pasji, a teraz z pasją walczy o życie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,50 zł
szt.

ABC gotowania 2

ABC gotowania 2
ABC gotowania 2

"ABC gotowania 2" to druga książka kucharska wydaną przez Marietę Marecką. W pierwszej części autorka urzekła nas prostotą swoich dań i tym, w jak wspaniały sposób smakowały po przyrządzeniu. Czytelników tak zaczarowała niepozorna kucharka, że z wielką radością zareagowali na pojawienie się już drugiej części smacznego gotowania! Efekty, z którymi się spotykamy, pobudzą nasze podniebienia i być może zainspirują do zainteresowania się gotowaniem.

Stworzenie bardzo dobrego i zachęcającego do kupna przewodnika po świecie kuchni nie jest proste. Okazuje się jednak, że istnieją takie osoby, którym sztuka gotowania i pisania wychodzi tak samo dobrze! "ABC gotowania 2" to kontynuacja przepisów charakteryzujących się zasadą "nigdy nie powtarzaj tego samego dania dwa razy pod rząd!". Chociaż przestrzeganie tej reguły na pierwszy rzut oka wydaje się niemożliwe, po zastosowaniu wybranych dań stanie się codzienną regułą.

Książka zawiera przepisy na różne pory dnia, zarówno śniadania, obiady, jak i mniejsze przekąski. Dania na słodko i na słono, dla smakoszy wyszukanych smaków i wielbicieli tradycyjnej polskiej kuchni. Jednym słowem znajdzie się tu miejsce dla każdego pasjonata gotowania, a nawet dla osoby, która niewiele ma z tym wspólnego.

Dostępność: brak towaru

Cena: 21,50 zł

ABC gotowania 3

ABC gotowania 3
ABC gotowania 3

Trzecia odsłona książki Mariety Mareckiej "ABC gotowania 3" to nowa porcja wspaniałych autorskich przepisów kulinarnych.

Czy zdarzyło Ci się nie mieć pomysłu na obiad? Odkryj książkę autorstwa Mariety Mareckiej, pełną wyśmienitych przepisów. Publikacja składa się z siedmiu rozdziałów. Dwa pierwsze skupiają się na organizacji - znajdziesz tu porady jak "przetrwać" w kuchni i ułatwić pracę dzięki magicznym sztuczkom.

W "ABC gotowania 3" znajdziesz wiele tradycyjnych dań wzbogaconych o nowe nuty smakowe, które pozwolą wprowadzić urozmaicenie w codziennym menu. Jesień to czas, kiedy dopada nas chandra, autorka doskonale o tym wie, dlatego w swojej książce proponuje antidotum w postaci pysznych i prostych w wykonaniu dań dla całej Twojej rodziny. Przygotuj smaczny chłodnik - z arbuza, truskawek i octu balsamicznego, chrupiące nóżki z kurczaka w miodzie, nerkowcach i sezamem oraz eklerki z solonym karmelem. Podczas rodzinnego przyjęcia zaskocz wszystkich przekąskami i zaserwuj im spring rolls'y z makaronem sojowym i łososiem lub ciasteczka z fetą i ziołami, a do picia smaczne koktajle. Książka została wzbogacona zdjęciami autorstwa Anety Flis, na których widok niejednemu Czytelnikowi pocieknie ślinka.

Dostępność: brak towaru

Cena: 21,50 zł

Afrodyzjaki bez tajemnic

Afrodyzjaki bez tajemnic
Afrodyzjaki bez tajemnic

Afrodyzjaki to remedium na nudę i oziębłość płciową, na przeobrażenie starego capa w jurnego, pełnego wigoru kozła lub  nieprzystępnej matrony w churliwą młódkę; oto sposób, by intymną atmosferę spotkania przekształcić w pełną ekstazy schadzkę, czyli rzecz ujmując najogólniej i dosadnie zarazem, są to środki których zadaniem jest zwiększenie atrakcyjności i potencji seksualnej.Bogato ilustrowana reprodukcjami arcydzieł malarstwa europejskiego książka omawia nie tylko historię najpopularniejszych afrodyzjaków, omawia ich właściwości oraz podaje przepisy na potrawy je zawierające.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 15,00 zł
szt.

Ambasada śledzia

Ambasada śledzia
Ambasada śledzia

Historia śledzia, żarty i anegdoty oraz oryginalne przepisy.
Śledź w polskiej obrzędowości jest rybą magiczną. Dawniej uznawany za potrawę najbiedniejszych, potem, ten klasyczny w oleju lub śmietanie stał się nieodłącznym elementem PRL-owskiego życia towarzyskiego. Dziś, w świecie fuzji smaków i eksperymentów kulinarnych, podbija salony i staje się rarytasem dalekim od klasycznych wyobrażeń.
W książce znajdziecie:
informacje praktyczne jak kupić dobrego śledzia,
anegdoty i ciekawostki oraz obyczaje śledziowe,
ok. 50 przepisów podzielonych wg pór roku i dostępności sezonowych produktów spożywczych:
zima klasyki na wigilijny stół i smaki świąteczne jak śledź piernikowy z salsą malinową, czy śledź zimowy we włoskich orzechach z miodem i cynamonem,
jesień śledź z chutneyem dyniowym, śledź w grzybach, śledź halloweenowy w czarnym sosie, czy śledź w kawie na przebudzenie przy jesiennym spadku nastroju,
wiosna śledź z pesto pietruszki, śledź zielony w cieście naleśnikowym, orzeźwiający śledź w occie jabłkowym, słoneczny śledź żółty w curry z rodzynkami,
lato jeśli lato to nie tylko owoce lokalne, ale też egzotyczne podróże śledź w truskawkach, z bananem, z jagoda, w mango i inne,
vege śledzie rozdział z przepisami na wegetariańskie dania śledziowe bez wykorzystania ryb: śledź z cukinii lub boczniaków razem z informacjami jakie przyprawy oddadzą smak śledzia. Rozdział idealny dla wegetarian, ale też mam i tych wszystkich, którzy nie wiedzą, czym nakarmić uczestników polskiej Wigilii.
Marta Sawicka-Danielak pisarka, dziennikarka, nauczycielka jogi i podróżniczka.
Filip Danielak perkusista, producent muzyczny i telewizyjny, chef kuchni.
Założona przez nich Ambasada Śledzia okazał się ogromnym sukcesem. Z małej knajpki, która miała być sposobem na niezależność i zwolnienie tempa życia, stała się instytucją. O wyjątkowych śledziach z Ambasady Śledzia pisały media polskie i zagraniczne, zachwalał je przewodnik Lonely Planet, zapraszano na zagraniczne festiwale kulinarne. Wśród wielbicieli ich potraw znaleźli się Leszek Możdżer, Olga Tokarczuk, Skiba i Tede.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,50 zł
szt.

Aromatyczne dania z mięsa

Aromatyczne dania z mięsa
Aromatyczne dania z mięsa

W tej książce zebraliśmy przepisy na specjały z drobiu, wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, jak również z mniej popularnych gatunków mięsa: dziczyzny, królika i jagnięciny. Nie zapomnieliśmy także o podrobach. Podajemy wypróbowane pomysły na dania mięsne pieczone, smażone, duszone i gotowane. Stworzyliśmy poradnik zarazem różnorodny i uniwersalny taki, który pomoże skomponować ciekawe menu na rozmaite okazje. Zachęcamy do częstego korzystania z naszych przepisów. Jesteśmy przekonani, że gotowanie według nich przyniesie mnóstwo wspaniałych doznań kulinarnych.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,50 zł
szt.

Ateny do zjedzenia

Ateny do zjedzenia
Ateny do zjedzenia

Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. Ateny do zjedzenia - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy.

To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim - o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.

Bartek Kieżun - specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w Kukbuku, Podróżach, Twoim Stylu i Magazynie Wino. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.

 

Dostępność: brak towaru

Cena: 50,50 zł

Atlas grzybów Ponad 200 gatunków - Patrycja Zarawska

Atlas grzybów Ponad 200 gatunków - Patrycja Zarawska
Atlas grzybów Ponad 200 gatunków - Patrycja Zarawska

W atlasie znalazły się opisy 233 gatunków grzybów zakwalifikowanych jako jadalne, niejadalne bądź trujące, zgodnie z aktualnym stanem wiedzy. Są to gatunki występujące głównie na terenie Polski. Przystępny opis zawierający szczegółowe informacje o wyglądzie grzyba i jego występowaniu z pewnością ułatwią identyfikację okazu. Dodatkowo czytelnik dowie się także o możliwościach wykorzystania poszczególnych gatunków.

SBM 2013, ISBN; 978-83-7845-862-3, 170x245, 190 s., oprawa twarda

Dostępność: brak towaru

Cena: 22,00 zł

Atlas nalewek polskich

Atlas nalewek polskich
Atlas nalewek polskich

Ujęte w alfabetycznym porządku zwięzłe kompendium wiedzy o tradycyjnych domowych nalewkach – owocowych, korzennych, miodowych, ziołowych i innych. Oprócz znakomitych receptur zawiera porady dotyczące zbioru owoców oraz ziół, przygotowania surowców, a także sprawdzone patenty pozwalające uzyskać idealną klarowność, znakomity kolor, smak i aromat, a także wskazówki dotyczące przechowywania gotowych nalewek.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 23,50 zł
szt.

Atlas owoców jadalnych Ponad 180 gatunków z całego świata

Atlas owoców jadalnych Ponad 180 gatunków z całego świata
Atlas owoców jadalnych Ponad 180 gatunków z całego świata

Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny element naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je chętnie, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy tym świetnie smakują. Z coraz większym zainteresowaniem sięgamy też po te egzotyczne gatunki. Atlas zbiera informacje o 100 najbardziej interesujących owocach jadalnych. Rzetelnym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków.


Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 22,00 zł
szt.

Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata - Agnieszka Gawłowska

Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata - Agnieszka Gawłowska
Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata - Agnieszka Gawłowska

Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty, a także skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych krajów. Atlas zawiera opisy 100 gatunków warzyw z całego świata. Przydatnym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków


Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 22,00 zł
szt.

Babcine słoiki

Babcine słoiki
Babcine słoiki
Konfitury, dżemy, kiszonki Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi być skomplikowane i czasochłonne.
Marynowane grzyby, kiszone ogórki, konfitury z wiśni czy śliwkowe powidła dowiedz się, jak je przyrządzić, by smakowały jak z babcinej spiżarni. Ponad 170 przepisów na tradycyjne domowe przetwory, najlepsze metody przetwarzania owoców i warzyw, praktyczne porady znane kiedyś każdej gospodyni ta książka to prawdziwe kompendium wiedzy. Skorzystaj z tradycyjnych receptur i ciesz się smakiem pysznych sałatek, dżemów i kompotów przez cały rok!

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 24,50 zł
szt.

Białe wino Andre Domine

Białe wino Andre Domine
Białe wino Andre Domine

Czyż etykiety wina nie są czymś w rodzaju dowodu osobistego? Czyż każda z nich nie stara się podkreślić wyjątkowości trunku w butelce? Ale co ona właściwie mówi o winie, które się za nią kryje? Czy ornamentalne, pełne zawijasów pismo każe się spodziewać barokowego białego wina? Czy jaskrawe wzornictwo obiecuje wino o takim właśnie charakterze? Co mówi nam widok zakurzonej piwnicy? A może ta mało wymyślna dekoracja zapowiada wręcz napój bezalkoholowy? Na szczęście dla wszystkich koneserów smak winiarzy nie w każdym przypadku jest taki, jak wybrane przez nich wino.

Dostępność: brak towaru

Cena: 9,50 zł

BlogerChef w sieci przepisów

BlogerChef w sieci przepisów
BlogerChef w sieci przepisów

Jedyna podróż po kuchniach świata, którą odbyli najdzielniejsi polscy blogerzy. Podróż o bardzo innowacyjnej formule, pełna wrażeń, niespodzianek i smakowitych dań. To zdrowa dawka pozytywnych emocji, twórczej kulinarnej pracy i wielkie wyzwanie, które podjęli: kulinarni blogerzy amatorzy gotowania, swoją pasją i doświadczeniami dzielący się w sieci najlepsze w Polsce hotele i restauracje uznani szefowie kuchni i eksperci kulinarni marki wspierające ciekawe i merytoryczne wydarzenia Książka stanowi podsumowanie konkursu Bloger Chef , łączącego rywalizację w internecie z klasycznym konkursem kulinarnym.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,50 zł
szt.

Bowllove David Bez

Bowllove David Bez
Bowllove David Bez

BOWL Food i SOUPING najgorętsze trendy sezonu! W swojej nowej książce David Bez zrywa z tradycyjną koncepcją zupy i jak zwykle proponuje oryginalne przepisy na ciepłe obiadokolacje, serwowane w miskach. Niebanalne pomysły na pełnowartościowy posiłek dla wszystkich – wegan, wegetarian, witarian i wszystkożerców. Zasada jest prosta: jak najwięcej warzyw, jak najmniej węglowodanów. Wszystkie kombinacje dają efekt dań sycących i odżywczych. Na pożywny obiad i lżejszą kolację, na lunch w biurze i drugie śniadanie w domu. Na zdrowie! Znakomity pomysł na zbilansowaną i zdrową dietę. NA ZDROWIE!

Dostępność: brak towaru

Cena: 14,50 zł

Chleb

Chleb
Chleb

"Chleb" Jeffreya Hamelmana to książka nie bez powodu nazywana "biblią chleba".

Pieczywo stanowi jeden z najważniejszych składników codziennej diety. Rozmaite rodzaje chleba spotykamy praktycznie na całym świecie. Różnią się między sobą, ale wszystkie to w zasadzie wypieki z mąki, wody, drożdży lub zakwasu, soli i niekiedy innych dodatków. Obecnie najczęściej spożywa się chleb spulchniany inny niż ten, którym łamano się w starożytności. Jednak w niektórych krajach śródziemnomorskich po dziś dzień wypieka się chleb niespulchniany lub spulchniany tylko odrobinę. Skosztujemy go między innymi na Sycylii, w Grecji, w Turcji i w Izraelu.

Wchodząc do jakiejkolwiek piekarni, z miejsca orientujemy się, jak wiele gatunków chleba dostępnych jest na rynku. Jednak pieczywo możemy równie dobrze wyrabiać i piec w warunkach domowych. Książka Jeffreya Hamelmana to od piętnastu lat największy światowy bestseller jeśli chodzi o książki kucharskie poświęcone domowemu piekarstwu.

Znajdziemy tu 140 przepisów na najrozmaitsze rodzaje pieczywa. Są tu więc klasyczne, paryskie bagietki, domowy chleb Vermont na zakwasie, indyjskie chlebki nan i cała masa innych mniej lub bardziej egzotycznych gatunków. Mamy tu różne rodzaje pieczywa pełnoziarnistego, chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, a także włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia.

Jeffrey Hamelman w bardzo przystępny sposób opisuje rozmaite techniki piekarskie przydatne na wszystkich etapach przygotowywania chleba. Znajdziemy tu liczne praktyczne wskazówki dotyczące zarówno wytwarzania zakwasu, wyrabiania ciasta, jak i dekorowania gotowego bochenka.

Dostępność: brak towaru

Cena: 38,50 zł

Ciasta doskonałe Siostry Salomei

Ciasta doskonałe Siostry Salomei
Ciasta doskonałe Siostry Salomei

Książka z przepisami s. Salomei  
 
WAM 2017, ISBN: 9788327714060, 145x210, 116 s., oprawa miękka

Dostępność: brak towaru

Cena: 6,00 zł
1px do góry
trafficscanner
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium