Wydawnictwo
- 1000 stopni (1)
- AA (5)
- ABA (1)
- Ad oculos (2)
- Ad Rem (1)
- Adam Marszałek (3)
- Adamada (1)
- Afera (1)
- Agora (4)
- Amber (2)
- APN PROMISE (11)
- Arkady (1)
- Ars Scripti-2 (3)
- Arti (1)
- Arystoteles (8)
- Astra (1)
- Astrum (34)
- Austeria (2)
- Babaryba (2)
- Baobab (4)
- Bellona (3)
- Bernardinum (4)
- Bis (1)
- Black Publishing (1)
- Bona (1)
- Bosz (5)
- Buchmann (67)
- Bukowy Las (4)
- Burda (1)
- Carta Blanca (1)
- CeDeWu (5)
- Charles Glass Books (1)
- Cogito (1)
- Cyranka (1)
- Czarne (3)
- Cztery Głowy (1)
- Demart (4)
- Dragon (16)
- Drzewo Babel (1)
- Dwie Siostry (5)
- Dwukropek (1)
- Edipresse (11)
- Edipresse (2)
- Edipresse Książki (1)
- Edycja Świętego Pawła (1)
- Egmont (2)
- Esprit (2)
- Esteri (9)
- Ewa Wachowicz - PROMISS (9)
- Ewa Wieniawska-Szewczyk (1)
- Exlibris (1)
- ExpressMap (2)
- Fakt (1)
- Feeria (9)
- Fenix (4)
- Festina (14)
- Filo (14)
- Fronda (1)
- Fundacja Źródła Życia (10)
- G + J Gruner + Jahr Polska (1)
- G+J (1)
- Gaj (5)
- Galaktyka (5)
- Gerls (1)
- Graf-ika (4)
- Grupa Wydawnicza Foksal (2)
- Harde (5)
- Harde (2)
- Hartigrama (1)
- Helion (1)
- Hortpress (2)
- Horyzont (4)
- Illuminatio (1)
- Insignis Media (2)
- Instytut Wydawniczy PAX (1)
- INTERDRUK (1)
- Interwers (1)
- IPS (3)
- Jedność (39)
- JednymSłowem (4)
- Kirin (1)
- Kobiece (4)
- Kocur Bury (1)
- Koenemann (2)
- Koncept (19)
- Kos (1)
- Kropka (1)
- Księży Młyn Dom Wydawniczy (4)
- Laurum (4)
- Libron (1)
- Literackie (1)
- Literackie (1)
- Literanova (4)
- Literanowa (1)
- Literówka (1)
- LIWONA (3)
- Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza (1)
- Luna (1)
- M (2)
- M wydawnictwo (6)
- MAK (3)
- mamania (6)
- Marginesy (21)
- Martel (31)
- MCD (1)
- media.worxx (1)
- MEDYK (1)
- Multico (9)
- Muza (15)
- Nasza Księgarnia (3)
- Nortom (1)
- Novae Res (1)
- Nowik (1)
- Nowy Świat (5)
- Oficyna Naukowa (2)
- Ole (1)
- Olesiejuk (43)
- Olesiejuk Sp. z o.o. (65)
- OLIMP MEDIA (3)
- Otwarte (8)
- Papilon (1)
- Pascal (38)
- Pascal (1)
- Petrus (2)
- Poligraf (2)
- Poradnia K (2)
- PressForum (1)
- printex (1)
- Prószyński i S-ka (4)
- Publicat (37)
- Purana (9)
- Purple Book (4)
- PWE (1)
- PWN (1)
- Rafael (1)
- REA (28)
- REA-SJ (3)
- Rebis (7)
- Regio (1)
- Relacja (3)
- Ringier Axel Springer Polska (7)
- RM (24)
- Ryland Peters & Small (1)
- Rytm (1)
- Salwator (2)
- Samo Sedno (3)
- Samo Sedno Edgard (2)
- SAMP (1)
- SBM (2)
- SBM (40)
- Sensus (2)
- Septem (4)
- Serafin (1)
- Siedem Słów (1)
- Sine Qua Non (2)
- Skarpa Warszawska (3)
- Skrzat (4)
- Słowne (6)
- Słowne (dawniej Burda Książki) (1)
- Sonia Draga (3)
- Stapis (1)
- Studio Emka (2)
- Świat Książki (4)
- Tadam (1)
- Twój styl (1)
- Underdog Press (1)
- Vemag (1)
- VERDON CAPITE s. r. o. (3)
- Vesper (1)
- VIRIDIA AB (1)
- Vis-a-vis Etiuda (1)
- Vital (8)
- Vivat (1)
- Vocatio Oficyna Wydawnicza (1)
- WAM (24)
- Weltbild (1)
- Wiedza i Życie (1)
- Wielka Litera (4)
- Wig-press (3)
- Wilga (3)
- Wydawnictwo Arsarti (1)
- Wydawnictwo Czas Wina (3)
- Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników (14)
- Wydawnictwo IX (1)
- Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego (1)
- Wysoki Zamek (1)
- Zielona Sowa (1)
- Zielone Wydawnictwo (1)
- Znak (10)
- Znak (1)
- Zona Zero (1)
- Zwierciadło (32)
- Zysk i S-ka (4)
- Żywieniowo (1)
Stan
Cena
-
od
do
Jagnięcina i baranina
Najsmaczniejsze potrawy z ekologicznego bukietu mięs, warzyw i ziół. Dania z baraniny zaliczane są do dań narodowych w wielu krajach na całym świecie. W książce, oprócz przepisów na dania z baraniny czy jagnięciny, znajdują się pożyteczne rady: jak wybierać i przechowywać mięso baranie, w jaki sposób można je przyrządzać, jak rozbiera się baraninę. Zawarto tu ponad 60 przepisów, wśród których znajdują się przepisy na dania główne, przekąski i sałatki, zupy, szaszłyki, potrawy mączne z baraniny, a także sosy i marynaty do szaszłyków.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Kuchnia domowa Gotowanie krok po kroku Birgitta Rasmusson
Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz ziemniaków ryżu i makaronu warzyw i grzybów owoców morza i ryb mięsa i podrobów na dania główne zupy desery sałatki sosy napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego sposobu sprawiania ryb dzielenia drobiu i tusz zwierzęcych czy grillowania w woku. Zaletę stanowią liczne zdjęcia objaśniające kolejne czynności krok po kroku.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Łosoś i Pstrąg Przygotowanie i podawanie, porady profesjonalistów
Łosoś, pstrąg... - chyba nie znajdzie się osoba, która odmówiłaby skosztowania dań z tych ryb - delikatne, różowoczerwone, soczyste mięso rozpływa się w ustach. Nie przypadkowo ryby z gatunku łososiowych, robią się coraz bardziej popularne nie tylko wśród kucharzy, lecz także wśród zwykłych gospodyń. Dania z tych ryb mają wspaniały smak, są bardzo zdrowe a ich przyrządzenie nie zajmuje zbyt dużo czasu. Szef kuchni odkryje sekrety kulinarne i nauczy was przygotowawać i podawać potrawy tak, jak w najlepszych restauracjach.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Mięsa i mięsiwa Najlepsze przepisy - Teresa Miazgowska
Mięso, mięso, mięsiwo jadamy je chętnie i często. Jest smaczne i posilne.Można z niego przygotować bardzo urozmaicone i atrakcyjne dania.
Dostępność: brak towaru
Owocowa rewolucja. Niezwykłe właściwości zwykłych owoców
Odkryj niezwykłe walory odżywcze, zdrowotne i smakowe owoców jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ich zastosowanie w codziennej diecie: nie tylko jako dodatku do deserów, podstawy pysznych i zdrowych przecierów, konfitur i galaretek, ale także jako składnika dań obiadowych. Mało kto wie, że do kotletów wieprzowych idealnie pasuje czarna porzeczka, a łosoś smakuje najlepiej z sokiem malinowym. Proponujemy ciekawe połączenia smaków oraz intensywny zastrzyk naturalnych witamin. Owocowe rewolucje w kuchni sprawią ogromną frajdę Twojemu podniebieniu!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Ryby i owoce morza
Korzystając z podanych w tej książce przepisów można przygotować w domu różnorodne potrawy z ryb i owoców morza, zarówno świeżych, mrożonych lub wędzonych, z dodatkiem warzyw, owoców, ziół i przypraw. Można też w dowolny sposób, kierując się własnymi upodobaniami, przepisy te modyfikować, dostosowując do własnych potrzeb. Ponieważ ostateczny smak potrawy zależy nie tylko od podstawowych składników, jakimi są w naszej książce ryby i owoce morza, ale także od jakości i ilości użytych jarzyn, owoców, przypraw i ziół, to ich rodzaj lub ilość, a więc właściwy ich dobór, oddajemy w ręce kreatywnego i z dużą wyobraźnią ?kucharza?.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Sałatki na każdą okazję - Hanna Grykałowska
Zachęcamy do przyrządzania smacznych, zdrowych i tanich sałatek. Najprostsze w wykonaniu są sałatki z warzyw i owoców z dodatkiem świeżych lub suszonych ziół stanowiące przystawkę, zakąskę lub dodatek do dania mięsnego. Do sałatek stanowiących pełnowartościowe, pożywne danie, należy zaliczyć sałatki makaronowe oraz te z ryżu, kuskusu czy pęczaku.
Dostępność: brak towaru
Smakowite dania na rodzinne spotkania - Zuzanna Wiciejowska
Prawdą jest,że wykwintna kuchnia nie musi być droga. Bywają przecież okazje kiedy chcemy przygotować coś naprawdę wyjątkowego, coś, co sprawi wielką przyjemność domownikom czy gościom, lub uświetni specjalną uroczystą okazję.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Tradycyjna i współczesna kuchnia rosyjska Ponad 2000 przepisów
Ponad 2000 przepisów zebranych ze wszystkich regionów Rosji Zapraszamy do spotkania z wielowiekowymi tradycjami rosyjskiej sztuki kulinarnej, łączącej smak potraw europejskich i niepowtarzalny aromat kuchni orientu z atmosferą słowiańskiej gościnności. Wśród tradycyjnych potraw znajdziecie Państwo przepisy na: pielmienie ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami, śledziki z cebulą, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie. Kuchnia rosyjska zawiera również opisy przygotowania, m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu i uchy (zupy rybnej) oraz prezentuje przepisy na starorosyjskie dania, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Tradycyjna kuchnia rosyjska
Przepisy kuchni rosyjskiej uznawane są na całym świecie za wyjątkowe. W żadnej innej kuchni świata nie znajdziemy takiej obfitości mięsnych rybnych warzywnych oraz innych dań.Rosyjska sztuka kulinarna uosabia pomysłowość i zaradność Rosjan. Dania przygotowywane według przepisów kuchni rosyjskiej podanych w książce zachowują swój niepowtarzalny smak a współczesne sposoby obróbki i przygotowywania produktów nie zmieniają charakteru dań rosyjskiej kuchni ale wręcz go podkreślają.Są dania bez których trudno sobie wyobrazić kuchnię rosyjską np. bliny galarety kapuśniak pielmieni żurek ciasta gęś z jabłkami kasza kisiel pierniki herbata kwas
Dostępność: brak towaru
Zupy Pomidorowa, ogórkowa i wiele innych - Hanna Grykałowska
Przedstawiamy Państwu kilkadziesiąt interesujących propozycji na niezwykle smaczne, łatwe w przygotowaniu z powszechnie dostępnych składników, zdrowe i oryginalne w smaku zupy, nie pomijając oczywiście przepisów na lubiane zupy tradycyjne. Ci, którzy nie czuli się dotąd w kuchni zbyt mocno, powinni zacząć edukację kulinarną od gotowania zup. Zupa nie może się nie udać! Zawsze jej smak można poprawić przyprawami lub ziołami według własnego pomysłu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
505 SAłATEK, SURóWEK I SAłAT - PRACA ZBIOROWA
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
DOM BEZ CHEMII - TOłłOCZKO JOANNA
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
GRILL Przysmaki przyrządzane na ruszcie na ogniu w wędzarni
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
KąSKI Z GąSKI, INDYKA I KACZKI - TADEUSZ BAROWICZ
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
KUCHNIA OJCA TEODORA. DANIA OBIADOWE - OJCIEC TEODOR
Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań.
Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży!
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
OBSłUGA KELNERSKA - KLASA MISTRZOWSKA - WILHELM GUTMAYER, HANS STICKLER, HEINZ LENGER, WA
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
OWOCOWA REWOLUCJA -
jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ich
zastosowanie w codziennej diecie: nie tylko jako dodatku do deserów,
podstawy pysznych i zdrowych przecierów, konfitur i galaretek, ale
także jako składnika dań obiadowych. Mało kto wie, że do kotletów
wieprzowych idealnie pasuje czarna porzeczka, a łosoś smakuje najlepiej
z sokiem malinowym. Proponujemy ciekawe połączenia smaków oraz
intensywny zastrzyk naturalnych witamin. Owocowe rewolucje w kuchni
sprawią ogromną frajdę Twojemu podniebieniu!
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PAKIET: KULINARNY I - PRACA ZBIOROWA
Pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne:
,,Megazupy na cały rok "
W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają wiele smaków, jadamy już nie tylko pomidorową czy ogórkową, ale także soljankę, okroszkę czy gulaszową po węgiersku. Jeżdżąc po świecie przywozimy nowe smaki i adaptujemy je do potrzeb pożywnej, sycącej polskiej kuchni. W książce atrakcyjne przepisy na zupy, które są MEGA! Mogą być pysznym jednodaniowym posiłkiem lub naprawdę odchudzającym witaminowym daniem. Każdy znajdzie w książce przepis na zupę, którą pokocha. Bo zupy zniewalają i mogą uwieść. Smakiem co przez żołądek trafia wprost do serca.
,,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe"
,,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe" to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i cenione specjały kuchni polskiej: klasyczny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine.
Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań.
Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży!
,,Śledzik lubi pływać. Książka z przepisami na śledzia i na wódki domowej roboty''
Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar, kotlet czy pulpet lub w barszczu Dla smakoszy istny raj, a dla podniebienia nie lada uczta. Wiadomo bowiem, że śledź najlepiej pasuje do schłodzonego alkoholu, więc dodatkowo proponujemy podstawowe przepisy na domową wódkę.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PRZETWORY DOMOWE Z OWOCóW WYD.2018 - PRACA ZBIOROWA
Znajdziesz tu ciekawe pomysły na: marynaty, konfitury, dżemy, marmolady, kompoty, słodkie desery, nalewki, likiery, soki oraz dowiesz się, jak przechowywać je w postaci świeżej i przetworzonej (np. suszone czy mrożone) oraz jakie mają właściwości lecznicze i spożywcze.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
RYBY W NASZEJ KUCHNI - RASMUSSON BIRGITTA
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SMACZNIE, ZDROWO, EKSPRESOWO - ANNA KłOSIńSKA
Autorka jest dietetykiem i terapeutą oraz propagatorką zdrowego żywienia. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, gdzie realizuje programy edukacyjne dla dzieci, seniorów oraz warsztaty dla rodziców dotyczące właściwego odżywiania.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin