1pxPolecamy ;)
Londyn
Londyn
129,99 zł
Puzzle 1000 Władca Pierścieni: Rhosgobel
Puzzle 1000 Władca Pierścieni: Rhosgobel
57,99 zł 39,99 zł
szt.
Muzykanci z Bremy
Muzykanci z Bremy
30,86 zł
szt.
Spaghetti Start
Spaghetti Start
69,50 zł
szt.
Mały odkrywca - English ABC
Mały odkrywca - English ABC
23,75 zł
szt.
Puzzlove CzuCzu Konie 200el.
Puzzlove CzuCzu Konie 200el.
40,08 zł
szt.
Star Wars: Pałac Jabby
Star Wars: Pałac Jabby
44,85 zł 27,40 zł
szt.
Dłuuugie rysowanki Piszę cyfry
Dłuuugie rysowanki Piszę cyfry
7,07 zł
szt.
Stronghold: Undead
Stronghold: Undead
189,90 zł
szt.
Gdybyś był - wersja mini
Gdybyś był - wersja mini
26,34 zł
szt.
Labirynt - Harry Potter
Labirynt - Harry Potter
112,21 zł
Baśniowa Gospoda
Baśniowa Gospoda
123,50 zł
szt.
Harry Potter - Magiczna Tablica
Harry Potter - Magiczna Tablica
92,40 zł
Zombie - komiks paragrafowy
Zombie - komiks paragrafowy
23,99 zł
szt.
X-Men: Bunt mutantów
X-Men: Bunt mutantów
145,66 zł 49,80 zł
szt.
CzuCzu Zagadki dla dzieci 3-4 lat
CzuCzu Zagadki dla dzieci 3-4 lat
20,87 zł
szt.
1pxOpcje przeglądania
Wydawnictwo
Cena
  • od
    do
1pxWydawnictwo
1pxPromocje
Reavers of Midgard
Reavers of Midgard
172,50 zł 125,00 zł
szt.
Puzzle 1000 La Casa de Papel - Dom z papieru - Maska
Puzzle 1000 La Casa de Papel - Dom z papieru - Maska
24,50 zł 19,99 zł
szt.
Puzzle 500 La Casa De Papel - Maska
Puzzle 500 La Casa De Papel - Maska
21,99 zł 16,99 zł
szt.
Bułka, Kotek, Pizza
Bułka, Kotek, Pizza
37,42 zł 32,40 zł
szt.
Mundial - Gra planszowa
Mundial - Gra planszowa
23,00 zł 19,00 zł
szt.
Atiwa (edycja polska)
Atiwa (edycja polska)
188,90 zł 103,30 zł
szt.
Paryż: Miasto świateł
Paryż: Miasto świateł
67,50 zł 45,20 zł
szt.
Sekret wilczej gromady
Sekret wilczej gromady
45,55 zł 25,00 zł
szt.
Boonlake (edycja polska)
Boonlake (edycja polska)
162,00 zł 82,55 zł
szt.
Pstryk!
Pstryk!
88,67 zł 59,30 zł
szt.
Królestwo w Dolinie
Królestwo w Dolinie
113,50 zł 55,00 zł
szt.
Frostpunk: Frostlander Expansion (edycja polska)
Frostpunk: Frostlander Expansion (edycja polska)
75,50 zł 47,85 zł
Chipsy
Chipsy
37,42 zł 26,80 zł
szt.
Bongo! - ed. polska
Bongo! - ed. polska
24,05 zł 20,00 zł
szt.
Gwiezdna flota
Gwiezdna flota
159,50 zł 121,55 zł
szt.
Dobble Collectors PL
Dobble Collectors PL
74,38 zł 53,15 zł
szt.
Lokomotywa
Lokomotywa
24,50 zł 20,00 zł
szt.
Lamaland (edycja polska)
Lamaland (edycja polska)
102,39 zł 82,05 zł
Dobble Friends
Dobble Friends
53,77 zł 28,70 zł
szt.
Nemesis: Lockdown (edycja polska)
Nemesis: Lockdown (edycja polska)
588,50 zł 392,50 zł
szt.

RECEPTURY POLESKICH ZNACHOREK - A. A. CHRZANOWSKA

RECEPTURY POLESKICH ZNACHOREK - A. A. CHRZANOWSKA
RECEPTURY POLESKICH ZNACHOREK - A. A. CHRZANOWSKA
Jakie były i są szeptuchy? To prawdziwie niezwykłe kobiety, a ich sposób życia jest całkowicie zgodny z tym, co doradzały swoim pacjentom. Skąd szeptuchy czerpały siłę? Z dwóch źródeł: z kontaktu z Siłą Wyższą i z Natury, która dla nich w znaczniej mierze uosabiała ową Siłę. W żadnym stopniu jednak nie popadały one w przesadę. Ich naczelną dewizą było zachowanie we wszystkim umiaru i równowagi. Często powtarzały, że jest czas modlitwy i czas śpiewu, czas postu i czas obfitości, czas radości i czas smutku. Uważały, że ten jest mądrym człowiekiem, kto umie rozróżnić te czasy i zachowywać się zgodnie z energiami, które je przepełniają.
Czy szeptuchy chroniły swoją wiedzę? Jak najbardziej. One okrywały wielką tajemnicą sposób przyrządzenia swoich leczniczych i magicznych receptur, ich przechowywania i stosowania. Pytanie dlaczego zdecydowałam się je opisać? A komu w dzisiejszych czasach zechce się zadać sobie tyle trudu, by przygotować mieszankę czy to leczniczą, czy magiczną, czy nawet kulinarną w zgodzie z tymi recepturami? Jeśli ktoś taki się znajdzie, to niech mu to służy na zdrowie!

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 73,80 zł
szt.

Regionalna kuchnia polska Swojskie smaki

Regionalna kuchnia polska  Swojskie smaki
Regionalna kuchnia polska Swojskie smaki

Dostępność: brak towaru

Cena: 18,50 zł

RETROWARZYWA - GRZEGORZ TARGOSZ, PAWEł ŁUKASIK

RETROWARZYWA - GRZEGORZ TARGOSZ, PAWEł ŁUKASIK
RETROWARZYWA - GRZEGORZ TARGOSZ, PAWEł ŁUKASIK
Warzywa na stół! Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur - siedem warzyw, kiedyś znanych i lubianych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku popularnych dań. Autorzy bestsellerowej "Kipi kaszy" podjęli smakowite wyzwanie, by przywrócić retrowarzywa współczesnej kuchni. Przygotowali 105 oryginalnych przepisów, dla których inspiracją były dania z różnych części świata oraz polska tradycja i kultura. Warzywa występują w tej książce w roli głównej, dlatego blisko trzy czwarte przepisów to dania bezmięsne. Pomysły kulinarne zostały tak skomponowane, aby gotowanie sprawiało przyjemność zarówno osobom podejmującym kulinarne rewolucje, jak i doświadczonym wielbicielom dobrej kuchni. Retrowarzywa powracają więc w wielkim stylu, wpisując się w ideę zdrowego i świadomego odżywiania się oraz powrotu do korzeni (także dosłownie!) i kuchni regionalnej.

Dostępność: brak towaru

Cena: 43,70 zł

Retrowarzywa Paweł Łukasik. Grzegorz Targosz

Retrowarzywa Paweł Łukasik. Grzegorz Targosz
Retrowarzywa Paweł Łukasik. Grzegorz Targosz

Burak. rabarbar. jarmuż. skorzonera. pasternak. brukiew oraz topinambur - siedem warzyw. kiedyś znanych i lubianych. a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku popularnych dań. Autorzy bestsellerowej "Kipi kaszy" podjęli smakowite wyzwanie. by przywrócić retrowarzywa współczesnej kuchni. Przygotowali 105 oryginalnych przepisów. dla których inspiracją były dania z różnych części świata oraz polska tradycja i kultura. Warzywa występują w tej książce w roli głównej. dlatego blisko trzy czwarte przepisów to dania bezmięsne. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,50 zł
szt.

REWOLUCJA ZIELONYCH KOKTAJLI - VICTORIA BOUTENKO

REWOLUCJA ZIELONYCH KOKTAJLI - VICTORIA BOUTENKO
REWOLUCJA ZIELONYCH KOKTAJLI - VICTORIA BOUTENKO

"Od momentu odkrycia zielonego koktajlu piję jego odmiany codziennie i dzielę się nimi z innymi. Tak bardzo przepadam za zielonymi koktajlami, że z radością będę je piła aż do ostatnich dni życia. Pokochali je gorąco wszyscy członkowie mojej rodziny i wielu naszych przyjaciół. Gdziekolwiek nie pojadę, otrzymuję nowe wieści od miłośników zielonych koktajli z całego świata. Dzięki codziennemu miksowaniu, badaniom naukowym i listom od naszych czytelników zebraliśmy w tej nowej książce najlepsze przepisy i podstawowe zasady tworzenia i spożywania zielonych koktajli.
Mam nadzieję, że Wy także z radością odkryjecie świat zielonych koktajli i znajdziecie ulubione przepisy pozwalające się cieszyć najlepszym zdrowiem. Szczęśliwego miksowania!"

Victoria Boutenko

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 27,40 zł
szt.

RISOTTO I KASZOTTO - PRACA ZBIOROWA

RISOTTO I KASZOTTO - PRACA ZBIOROWA
RISOTTO I KASZOTTO - PRACA ZBIOROWA
Jeśli lubicie proste i lekkie dania na obiad lub lancz skorzystajcie z naszej książki. Risotto jest najpopularniejszym sposobem przyrządzania ryżu we Włoszech, a kaszotto pod zabawnie brzmiącą nazwą kryje dania z kaszą nawiązujące do włoskich. Podobieństwo polega na metodzie przyrządzania. Wystarczy opanować przepis podstawowy, a potem możemy do woli eksperymentować z dodatkami, ogranicza nas jedynie wyobraźnia.
Jeśli szukacie inspiracji, koniecznie wypróbujcie przepis na risotto z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami albo kaszotto z zielonym groszkiem i porem. Polecamy!

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,70 zł

RODZINA W DOBREJ FORMIE - DAGMAR VON CRAMM

RODZINA W DOBREJ FORMIE - DAGMAR VON CRAMM
RODZINA W DOBREJ FORMIE - DAGMAR VON CRAMM
To książka kulinarna z przepisami dla rodzin, które chcą się świadomie odżywiać, gotować razem, a potem wspólnie delektować posiłkiem. Pomoże rodzicom i dzieciom osiągnąć prawidłową wagę ciała. Rodzice dowiedzą się wszystkiego o odpowiednim, dobrze skomponowanym odżywianiu.
Książka zawiera wiele oryginalnych przepisów na pikantne i słodkie potrawy dla dzieci i dorosłych. W środku znajdziemy ponad 150 sezonowych przepisów między innymi na: granolę, sałatkę orientalną, kolorowy makaron szklany, słodkie gofry z jabłkami i wiele, wiele innych. Potrawy zasmakują zarówno rodzicom, jak i najmłodszym dzieciom, ich przygotowanie nie sprawi trudności nawet tym osobom, które rozpoczynają swoją kulinarną przygodę z gotowaniem.

Dostępność: brak towaru

Cena: 22,80 zł

Rodzinne obiady Kuchenne Inspiracje Siostra Maria

Rodzinne obiady Kuchenne Inspiracje Siostra Maria
Rodzinne obiady Kuchenne Inspiracje Siostra Maria

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 6,50 zł
szt.

Rok na stole Piotr Adamczewski

Rok na stole Piotr Adamczewski
Rok na stole Piotr Adamczewski

Dostępność: brak towaru

Cena: 8,50 zł

ROMANTYCZNE KOLACJE WE DWOJE - PRACA ZBIOROWA

ROMANTYCZNE KOLACJE WE DWOJE - PRACA ZBIOROWA
ROMANTYCZNE KOLACJE WE DWOJE - PRACA ZBIOROWA
Romantyczna kolacja we dwoje powinna się zacząć od lekkiej, pobudzającej apetyt przekąski, po której nastąpi wykwintne danie, a zakończy ją deserem z czekolady lub truskawek, które powszechnie uznawane są za afrodyzjaki. I wcale nie chodzi o to, by się najeść podczas posiłku, lecz aby było niecodzienie, ładnie, a przy okazji smacznie i wykwintnie.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 18,50 zł
szt.

ROśLINNA KUCHNIA KRESOWA - PAWEł OCHMAN

ROśLINNA KUCHNIA KRESOWA - PAWEł OCHMAN
ROśLINNA KUCHNIA KRESOWA - PAWEł OCHMAN

Kulinarna podróż po dawnych Kresach Wschodnich

Czym są wołyńskie kichyłki, poleska kulaga, litewskie mandryki czy gródeckie cebulniki? Co kryje się pod takimi nazwami jak towkanica, włodzimierskie fajercarze, lwowskie bałabuchy czy kryżawki? Czym wyróżnia się wileński żydowski cymes?

Razem z Pawłem Ochmanem, autorem bloga Weganon, wybierzcie się w kulinarną podróż na Kresy Wschodnie okresu dwudziestolecia międzywojennego i poznajcie roślinne wersje potraw tygla narodowościowego II Rzeczypospolitej.

Dowiedzcie się, jakie potrawy podawano na stołach w mieszczańskich kamienicach i wiejskich zagrodach na co dzień i od święta, które warzywo królowało w ówczesnych kuchniach - a które dziś odeszło w zapomnienie - oraz jak wykorzystywano dzikie owoce i zioła.

Przygotujcie poleski barszcz mleczny i chłodziec z jagód, różaną zupę wileńską i żmudzki krupnik z bobem. Świąteczny stół zastawcie jarmużem z kasztanami, wileńskim kisielem żurawinowym i owsianym lub drożdżowym piernikiem lwowskim. Ziemniaki przeróbcie na kluski słuckie, buczackie zapiecki, kutyki i pyszki oraz słodkie zaleszczyckie kartoflanki z rodzynkami.

Odkryjcie dawne smaki i ocalcie od zapomnienia dziedzictwo kulinarne byłych mieszkanek i mieszkańców Lwowa, Sambora, Wilna, Gródka Jagiellońskiego, Grodna, Tarnopola, Buczacza, Brześcia oraz innych dużych i małych ojczyzn!

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 50,40 zł
szt.

ROśLINNA KUCHNIA POLSKA - IDA KULAWIK, KATARZYNA CICHOń

ROśLINNA KUCHNIA POLSKA - IDA KULAWIK, KATARZYNA CICHOń
ROśLINNA KUCHNIA POLSKA - IDA KULAWIK, KATARZYNA CICHOń
Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej roślinnie, prosto, szybko i zdrowo!
Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i schabowego z pure ziemniaczanym i mizerią? Nic nie poprawia wam nastroju tak jak ptasie mleczko, szarlotka z bitą śmietaną albo solidna porcja sernika, ale nie możecie jeść nabiału? Jesteście weganami, ale tęsknicie za smakami dzieciństwa? Brakuje wam pierogów ruskich, naleśników, pomidorowej, bigosu? Szukacie odchudzonych, unowocześnionych albo bezglutenowych wersji babcinych przepisów?
Ta książka jest dla was!

Dostępność: brak towaru

Cena: 44,20 zł

ROśLINNA UCZTA SMAKóW - MAGDALENA GEMBACKA

ROśLINNA UCZTA SMAKóW - MAGDALENA GEMBACKA
ROśLINNA UCZTA SMAKóW - MAGDALENA GEMBACKA

Nowa książka autorki słynnego bloga AmMniam!

Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Znajdziecie tu dania, które możecie przygotować zarówno dla siebie, jak i zaserwować gościom na wiele różnych sposobów: na niedzielny obiad, urodziny czy wystawną uroczystość.

Menu jak w restauracji - są przystawki, zupy, dania główne i desery. A także mnóstwo wskazówek i propozycji, jak dania można modyfikować, inaczej podać czy wykorzystać w innej potrawie. Dzięki temu aż chce się eksperymentować.

Na przystawkę Magda Gembacka proponuje smażone pomidory w panierce panko-migdałowej, frytki z bakłażana lub pieczoną dynię z papryką, cebulą i orzechami. Zupy? Na przykład szparagowo-ciecierzycowa, chłodnik z pieczonych buraków i wiśni albo zupa wielowarzywna z dynią i kurkami. Dania główne to feeria smaków: pieczona młoda kapusta z pikantnym sosem pomidorowo-fasolowym, pierogi z grzybami i kiszonymi burakami lub lasagne dyniowo-soczewicowa z grzybowym beszamelem. Są też desery: tort bazyliowo-szpinakowy z truskawkami, zebra sezamowo-czekoladowa, a także mus z gruszek duszonych w winie z waniliowym budyniem.

Dla każdego niebo w gębie.

Magdalena Gembacka - autorka książek Kolorowa kuchnia roślinna (2016) i Więcej warzyw na talerzu (2018.) Od 2010 roku prowadzi roślinnego bloga kulinarnego na którym dzieli się przepisami na zdrowe, proste i pomysłowe dania dla małych i dużych. Miłośniczka dobrego jedzenia, zafascynowana medycyną żywienia i stylu życia.

Magda Gembacka zaprasza na wielką ucztę. Proponuje zdrowe przepisy dla wszystkich i nakażdą kieszeń. Nie brakuje tu sprytnych przystawek, kolorowych zup i konkretnych przepisów na dania główne. Znajdziecie tu domowe gołąbki z kaszą gryczaną i wędzonym tofu lub faszerowane makaronowe muszle lubnieco bardziej wyrafinowane bazyliowe naleśniki czy zupę z kolendry.O tej książce dobrze się pisze, ale na pewno jeszcze lepiej się z niej gotuje!

Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd

Kolejna książka Magdy zanosi nas w nowy wymiar kuchni pełnej warzyw i owoców. Niecodzienne połączenia składników powodują, że nabiera się ochoty do przygotowania każdej potrawy. Roślinna rewolucja trwa w najlepsze.

Paweł Ochman, autor bloga Weganon

Kreatywne, apetyczne i z polotem - takie są te przepisy! Świetne połączenia smaków, ciekawe struktury dań (tu chrupie, tam się rozpływa) i mnóstwo kolorów - jej pomysły zachęcają do eksperymentów!

Paulina Nawrocka-Olejniczak, dziennikarka i autorka podcastu Zabawy jedzeniem

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 40,90 zł
szt.

ROśLINNY COMFORT FOOD DLA KAżDEGO - ERYK WAłKOWICZ

ROśLINNY COMFORT FOOD DLA KAżDEGO - ERYK WAłKOWICZ
ROśLINNY COMFORT FOOD DLA KAżDEGO - ERYK WAłKOWICZ

Hedonizm na talerzu
Marzysz o chwili wytchnienia, chcesz poczuć się komfortowo, bezpiecznie i sprawić sobie przyjemność?
Z przepisami Eryka erVegana na doskonałe comfort food to możliwe! Dzięki tej książce ugotujesz przepyszne potrawy, które poprawią ci nastrój, wrócisz wspomnieniami do czasów dzieciństwa czy pierwszej miłości, przygotujesz wyjątkową kolację dla przyjaciół, a przede wszystkim - gotując, sprawisz przyjemność sobie!
Zdecydowanie zasługujesz na jedzenie, którego smak cię otuli. Nie musisz poświęcać wiele czasu i szukać trudno dostępnych składników, żeby przygotować doskonałe:
kluski, pierogi i inne mączne specjały jak z babcinej kuchni
tofu generała Tso, które przeniesie cię do egzotycznej Azji
ciasteczka z czekoladą, uwodzące smakiem i dostarczające wielu cennych składników odżywczych.
Spełnij swoje zachcianki i daj się rozpieścić!
Pozwól sobie na drobne przyjemności, lecz zrób to z głową!
Teraz w prostej wersji roślinnej.

Dostępność: brak towaru

Cena: 40,60 zł

ROśLINNY NABIAł. 133 PRZEPISY NA POTRAWY BEZ... - OLGA SMILE

ROśLINNY NABIAł. 133 PRZEPISY NA POTRAWY BEZ... - OLGA SMILE
ROśLINNY NABIAł. 133 PRZEPISY NA POTRAWY BEZ... - OLGA SMILE
Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni.
Roślinny nabiał w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki.
To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę.
W książce znajdziesz:
- ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery
- wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu
- sposoby na estetyczne podanie dań
- wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania
- informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów
Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania jest koniecznym elementem poprawy zdrowia.

Dostępność: brak towaru

Cena: 38,60 zł

ROśLINY PRZEDE WSZYSTKIM - TRACY POLLAN

ROśLINY PRZEDE WSZYSTKIM - TRACY POLLAN
ROśLINY PRZEDE WSZYSTKIM - TRACY POLLAN

Jedz. Zdrowo i smacznie. Rośliny przede wszystkim.
Jeśli leży ci na sercu ekologia, chciałabyś jeść zdrowiej, ale czasem nie potrafisz sobie odmówić soczystego burgera flexitarianizm to dla ciebie idealne rozwiązanie! Według specjalistów to jedna z trzech najzdrowszych diet na świecie.
Michael Pollan to człowiek, który jednym zdaniem zmienił nawyki żywieniowe Amerykanów. Słynne Jedz, nie za dużo, przede wszystkim rośliny stało się inspiracją dla wielu osób. Jego rodzina siostry i mama, wegetarianki oraz mięsolubne jak nikt inny rozumie zróżnicowane potrzeby domowników i podpowiada, jak można je pogodzić. Ich dania są proste, zdrowe i do tego tak smaczne, że nawet mięsożerca da się przekonać do zajadania zieleniny.
Znajdziesz tu przepisy, które mogą być dostosowane do prawie wszystkich potrzeb żywieniowych: wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe i bez nabiału. A najlepsze jest to, że wiele z tych dań można przygotować w 35 minut lub krócej!

Dostępność: brak towaru

Cena: 41,90 zł

ROZKOSZNE. WEGETARIAńSKA UCZTA Z POLSKIMI SMAKAMI - MICHAł KORKOSZ

ROZKOSZNE. WEGETARIAńSKA UCZTA Z POLSKIMI SMAKAMI - MICHAł KORKOSZ
ROZKOSZNE. WEGETARIAńSKA UCZTA Z POLSKIMI SMAKAMI - MICHAł KORKOSZ

Rozkoszuj się uwielbianymi daniami w nowej odsłonie.

Odkryj ich nieprawdopodobny smak.

Wróć dzięki nim do najprzyjemniejszych momentów życia.

Znane i lubiane potrawy mają niezwykłą moc. Sprawiają, że czujesz się błogo i szczęśliwie. We mnie takie uczucia budzą dania polskiej kuchni, na których się wychowałem i które nigdy mi się nie nudzą. I choć polska kuchnia ma wiele odsłon, przedstawię ci tę wegetariańską. Bo właśnie ona jest wyjątkowo rozkoszna.

Rozgość się. Wspólnie gotujmy i smakujmy mniej lub bardziej znane dania. Znajdziesz tu przepis na pyszne gołąbki, które zawsze wychodzą. I na kiszone rzodkiewki ożenione z gruszką w lekkiej sałatce ziemniaczanej. Będziesz korzystać ze znanych składników, ale odkryjesz ich nowe zastosowania, które cię zachwycą - na samo wspomnienie o paście z korzenia pietruszki i orzechów włoskich będziesz się oblizywał, a dzięki nieoczywistej kajmakowej owsiance na kwaśnej śmietanie cały dzień będzie udany.

Znajdziesz tu dopieszczone przepisy, które nie będą dla ciebie wyzwaniem i spowodują, że w twoim życiu pojawi się więcej przyjemności. Aromatyczne śniadania zwabią cię rano do kuchni - nawet jeśli jesteś największym śpiochem. Obiady spowodują, że się uśmiechniesz (tak działa połączenie szparagów, cydru i koziego sera). Wieczory wypełnią ci cynamon, migdały i słodka róża. A karpatka z cytrynowo-waniliowym kremem i chrupiącą maślaną skorupką przyśni ci się w nocy

Rozpieszczaj siebie. Gotuj z rodziną. Ucztuj z przyjaciółmi.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 57,00 zł
szt.

ROZMOWY PRZY STOLE - NATALIA SOSIN-KROSNOWSKA

ROZMOWY PRZY STOLE - NATALIA SOSIN-KROSNOWSKA
ROZMOWY PRZY STOLE - NATALIA SOSIN-KROSNOWSKA

Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami,
pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania
powstające w zgodzie z ideą slow food.
Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki,
które odkryjesz dzięki
KULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ.
Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu na
stół.
Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności.
Wegański smalec z fasoli
Pasztet z amarantusa ze śliwkami
Omlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem
Policzek wołowy na pure chrzanowym z piklowanymi burakami
Tartaczna zupa rybna
Deser z ogórka z pistacjami
Domowy cydr
to tylko część z potraw, których twórcy czerpią z polskiego dziedzictwa
kulinarnego.
Natalia Sosin-Krosnowska spośród stu agroturystyk, które odwiedziła,
podróżując po Polsce, wybrała dwadzieścia. Ich właściciele zapraszają nas do
wspólnego stołu, opowiadają o tym, kim są, jak odnaleźli swoje miejsce na
Ziemi, dlaczego wybrali życie na wsi, jak wyglądała ich kulinarna droga, co ich
inspiruje i dlaczego goszczenie i karmienie ludzi sprawia im taką
przyjemność.
Niektórzy z jej rozmówców to weganie, inni specjalizują się w daniach
mięsnych, gotowaniu dla osób z wykluczeniami dietetycznymi lub w tworzeniu dań
z wykorzystaniem kwiatów i chwastów. Co ich łączy? Pasja, dbałość o jakość
produktów i otwartość na drugiego człowieka.
W tych doświadczeniach miłości i troski zawarta jest magia
smaku.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 41,90 zł
szt.

RóżANE PRZEPISY - MAłGORZATA KALEMBA-DROżDż

RóżANE PRZEPISY - MAłGORZATA KALEMBA-DROżDż
RóżANE PRZEPISY - MAłGORZATA KALEMBA-DROżDż
Autorka Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów powraca z nowymi inspiracjami. Tym razem postanowiła przyrządzić różę. Czy królowa kwiatów może być nie tylko smacznym dodatkiem kulinarnym, ale i ekskluzywnym surowcem kosmetycznym? Oczywiście, że tak! Różane przepisy to pomysły na wykwintne dania i naturalne kosmetyki do samodzielnego przygotowania w domowym zaciszu. Poznaj smak różanego chleba, trufli w kwiatowym pudrze czy sałatki z ciecierzycy z marynowanymi owocami z dzikiej róży. Zakochaj się w różanym balsamie do ust i luksusowym musie do ciała. Niech ogarnie cię słodka różana rozkosz!

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 29,80 zł
szt.

RYBY I OWOCE MORZA. SZKOłA GOTOWANIA KROK PO KROKU - LORENZA ALCANTARA

RYBY I OWOCE MORZA. SZKOłA GOTOWANIA KROK PO KROKU - LORENZA ALCANTARA
RYBY I OWOCE MORZA. SZKOłA GOTOWANIA KROK PO KROKU - LORENZA ALCANTARA
Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków.
Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.

Dostępność: brak towaru

Cena: 20,40 zł

RYBY W NASZEJ KUCHNI - RASMUSSON BIRGITTA

RYBY W NASZEJ KUCHNI - RASMUSSON BIRGITTA
RYBY W NASZEJ KUCHNI - RASMUSSON BIRGITTA
Ryby są zdrowe - jedz je jak najczęściej! W książce znajdziesz przepisy na smaczne dania klasyczne oraz na nowe, interesujące potrawy z ryb i owoców morza pochodzących z Polski i innych zakątków świata. Przyrządzaj je w woku, garnku i na grillu! Przyprawiaj marynatami ziołowymi i podawaj z aromatycznymi sosami. Korzystaj z doskonale skomponowanych przepisów, zerknij również do pożytecznego rozdziału wprowadzającego w arkana sprawiania ryb.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 24,90 zł
szt.

RYBY. SMAK ZDROWIA - PRACA ZBIOROWA

RYBY. SMAK ZDROWIA - PRACA ZBIOROWA
RYBY. SMAK ZDROWIA - PRACA ZBIOROWA

Pieczone, smażone, duszone, marynowane - ryby i owoce morza zdecydowanie zbyt rzadko goszczą na naszych stołach. Warto to zmienić - odpowiednio przyrządzone są nie tylko bardzo smaczne, ale i niezwykle zdrowe.

Prezentujemy przepisy na znakomite dania z łososia, pstrąga, dorady, krewetek, makreli i ze śledzi, a także wielu innych ryb i owoców morza. Ponadto radzimy, na co zwracać uwagę w sklepie, by ryby były naprawdę świeże, jak je przechowywać oraz prawidłowo oczyszczać.

Dostępność: brak towaru

Cena: 21,70 zł

SAłATKI WARZYWNE W.2019 - EWA ZYSEK

SAłATKI WARZYWNE W.2019 - EWA ZYSEK
SAłATKI WARZYWNE W.2019 - EWA ZYSEK
Sałatki warzywne, to popularna, ale nie zawsze stosowana przez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu pozwala stracić nawet 1 kilogram masy ciała w ciągu tygodnia. Dieta sałatkowa jest łatwa w przygotowaniu. Oczyszcza organizm, orzeźwia, a nawet dodaje energii. Prawidłowo stosowana poprawia nasze trawienie, dając jednocześnie uczucie pełnej lekkości, zadowolenia z życia. Powinno się ją stosować, gdy inne diety zawodzą, a my chcemy wrócić do formy. Przeznaczona jest szczególnie dla tych, którzy nie uprawiają ćwiczeń fizycznych i dużo pracują. Dieta sałatkowa ogranicza chęć spożywania mięsa i tłustych potraw, jednocześnie dostarczając dużo witamin oraz błonnika pokarmowego, a same sałatki są zdrowe, niskokaloryczne i...smaczne. Książka zawiera ponad 250 przepisów na sałatki doskonale zestawione pod kątem wartości odżywczych, a każdy przepis posiada przelicznik kalorii dla jednej porcji.

Dostępność: brak towaru

Cena: 36,00 zł

SAMA SłODYCZ CIASTA, TORTY I DESERY - JOANNA MATYJEK

SAMA SłODYCZ CIASTA, TORTY I DESERY - JOANNA MATYJEK
SAMA SłODYCZ CIASTA, TORTY I DESERY - JOANNA MATYJEK
Najsłodsza książką do czytania! Ponad 90 przepisów na: bezy, kremy, syropy, tarty, cista tradycyjne, serniki, torty, ptysie i eklery.
Proste i wykwintne przepisy dla początkujących i zaawansowanych w sztuce cukierniczej. Każdy znajdzie coś dla siebie. Joanna Matyjek, autorka bloga Odczaruj gary dzieli się swoimi przepisami przy okazji opowiadając historie rodzinnych wypieków, ale także inspiruje i zachęca do eksperymentowania. Pomiędzy przepisami opowieści o tym jak powstawały i skąd pochodzą słodkości. Czy wiecie, że pierwsze na świecie torty wyrabiane były z ciasta chlebowego? To były rarytasy na jakie nie wszyscy mogli sobie pozwolić a słynną wielbicielką tortów była królowa Francji Maria Antonina. Dlaczego karmel to wynalazek Arabów? Kim była Anna Pavlova na której cześć nazwano pewien rodzaj bezy? Skąd pochodzą tradycyjne mazurki? Czym różnią się faworki od chrustu?
Mnóstwo anegdot do czytania przy okazji pieczenia i delektowania się słodkimi potrawami.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 45,00 zł
szt.
1px do góry
trafficscanner
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium