Wydawnictwo
- 1000 stopni (1)
- AA (5)
- ABA (1)
- Ad oculos (2)
- Ad Rem (1)
- Adam Marszałek (3)
- Adamada (1)
- Afera (1)
- Agora (4)
- Amber (2)
- APN PROMISE (11)
- Arkady (1)
- Ars Scripti-2 (3)
- Arti (1)
- Arystoteles (8)
- Astra (1)
- Astrum (34)
- Austeria (2)
- Babaryba (2)
- Baobab (4)
- Bellona (3)
- Bernardinum (4)
- Bis (1)
- Black Publishing (1)
- Bona (1)
- Bosz (5)
- Buchmann (67)
- Bukowy Las (4)
- Burda (1)
- Carta Blanca (1)
- CeDeWu (5)
- Charles Glass Books (1)
- Cogito (1)
- Cyranka (1)
- Czarne (3)
- Cztery Głowy (1)
- Demart (4)
- Dragon (16)
- Drzewo Babel (1)
- Dwie Siostry (5)
- Dwukropek (1)
- Edipresse (11)
- Edipresse (2)
- Edipresse Książki (1)
- Edycja Świętego Pawła (1)
- Egmont (2)
- Esprit (2)
- Esteri (9)
- Ewa Wachowicz - PROMISS (9)
- Ewa Wieniawska-Szewczyk (1)
- Exlibris (1)
- ExpressMap (2)
- Fakt (1)
- Feeria (9)
- Fenix (4)
- Festina (14)
- Filo (14)
- Fronda (1)
- Fundacja Źródła Życia (10)
- G + J Gruner + Jahr Polska (1)
- G+J (1)
- Gaj (5)
- Galaktyka (5)
- Gerls (1)
- Graf-ika (4)
- Grupa Wydawnicza Foksal (2)
- Harde (5)
- Harde (2)
- Hartigrama (1)
- Helion (1)
- Hortpress (2)
- Horyzont (4)
- Illuminatio (1)
- Insignis Media (2)
- Instytut Wydawniczy PAX (1)
- INTERDRUK (1)
- Interwers (1)
- IPS (3)
- Jedność (39)
- JednymSłowem (4)
- Kirin (1)
- Kobiece (4)
- Kocur Bury (1)
- Koenemann (2)
- Koncept (19)
- Kos (1)
- Kropka (1)
- Księży Młyn Dom Wydawniczy (4)
- Laurum (4)
- Libron (1)
- Literackie (1)
- Literackie (1)
- Literanova (4)
- Literanowa (1)
- Literówka (1)
- LIWONA (3)
- Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza (1)
- Luna (1)
- M (2)
- M wydawnictwo (6)
- MAK (3)
- mamania (6)
- Marginesy (21)
- Martel (31)
- MCD (1)
- media.worxx (1)
- MEDYK (1)
- Multico (9)
- Muza (15)
- Nasza Księgarnia (3)
- Nortom (1)
- Novae Res (1)
- Nowik (1)
- Nowy Świat (5)
- Oficyna Naukowa (2)
- Ole (1)
- Olesiejuk (43)
- Olesiejuk Sp. z o.o. (65)
- OLIMP MEDIA (3)
- Otwarte (8)
- Papilon (1)
- Pascal (1)
- Pascal (38)
- Petrus (2)
- Poligraf (2)
- Poradnia K (2)
- PressForum (1)
- printex (1)
- Prószyński i S-ka (4)
- Publicat (37)
- Purana (9)
- Purple Book (4)
- PWE (1)
- PWN (1)
- Rafael (1)
- REA (28)
- REA-SJ (3)
- Rebis (7)
- Regio (1)
- Relacja (3)
- Ringier Axel Springer Polska (7)
- RM (24)
- Ryland Peters & Small (1)
- Rytm (1)
- Salwator (2)
- Samo Sedno (3)
- Samo Sedno Edgard (2)
- SAMP (1)
- SBM (2)
- SBM (40)
- Sensus (2)
- Septem (4)
- Serafin (1)
- Siedem Słów (1)
- Sine Qua Non (2)
- Skarpa Warszawska (3)
- Skrzat (4)
- Słowne (6)
- Słowne (dawniej Burda Książki) (1)
- Sonia Draga (3)
- Stapis (1)
- Studio Emka (2)
- Świat Książki (4)
- Tadam (1)
- Twój styl (1)
- Underdog Press (1)
- Vemag (1)
- VERDON CAPITE s. r. o. (3)
- Vesper (1)
- VIRIDIA AB (1)
- Vis-a-vis Etiuda (1)
- Vital (8)
- Vivat (1)
- Vocatio Oficyna Wydawnicza (1)
- WAM (24)
- Weltbild (1)
- Wiedza i Życie (1)
- Wielka Litera (4)
- Wig-press (3)
- Wilga (3)
- Wydawnictwo Arsarti (1)
- Wydawnictwo Czas Wina (3)
- Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników (14)
- Wydawnictwo IX (1)
- Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego (1)
- Wysoki Zamek (1)
- Zielona Sowa (1)
- Zielone Wydawnictwo (1)
- Znak (10)
- Znak (1)
- Zona Zero (1)
- Zwierciadło (32)
- Zysk i S-ka (4)
- Żywieniowo (1)
Stan
Cena
-
od
do
RECEPTURY POLESKICH ZNACHOREK - A. A. CHRZANOWSKA
Czy szeptuchy chroniły swoją wiedzę? Jak najbardziej. One okrywały wielką tajemnicą sposób przyrządzenia swoich leczniczych i magicznych receptur, ich przechowywania i stosowania. Pytanie dlaczego zdecydowałam się je opisać? A komu w dzisiejszych czasach zechce się zadać sobie tyle trudu, by przygotować mieszankę czy to leczniczą, czy magiczną, czy nawet kulinarną w zgodzie z tymi recepturami? Jeśli ktoś taki się znajdzie, to niech mu to służy na zdrowie!
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
RETROWARZYWA - GRZEGORZ TARGOSZ, PAWEł ŁUKASIK
Dostępność: brak towaru
Retrowarzywa Paweł Łukasik. Grzegorz Targosz
Burak. rabarbar. jarmuż. skorzonera. pasternak. brukiew oraz topinambur - siedem warzyw. kiedyś znanych i lubianych. a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku popularnych dań. Autorzy bestsellerowej "Kipi kaszy" podjęli smakowite wyzwanie. by przywrócić retrowarzywa współczesnej kuchni. Przygotowali 105 oryginalnych przepisów. dla których inspiracją były dania z różnych części świata oraz polska tradycja i kultura. Warzywa występują w tej książce w roli głównej. dlatego blisko trzy czwarte przepisów to dania bezmięsne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
REWOLUCJA ZIELONYCH KOKTAJLI - VICTORIA BOUTENKO
"Od momentu odkrycia zielonego koktajlu piję jego odmiany codziennie i dzielę się nimi z innymi. Tak bardzo przepadam za zielonymi koktajlami, że z radością będę je piła aż do ostatnich dni życia. Pokochali je gorąco wszyscy członkowie mojej rodziny i wielu naszych przyjaciół. Gdziekolwiek nie pojadę, otrzymuję nowe wieści od miłośników zielonych koktajli z całego świata. Dzięki codziennemu miksowaniu, badaniom naukowym i listom od naszych czytelników zebraliśmy w tej nowej książce najlepsze przepisy i podstawowe zasady tworzenia i spożywania zielonych koktajli.
Mam nadzieję, że Wy także z radością odkryjecie świat zielonych koktajli i znajdziecie ulubione przepisy pozwalające się cieszyć najlepszym zdrowiem. Szczęśliwego miksowania!"
Victoria Boutenko
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
RISOTTO I KASZOTTO - PRACA ZBIOROWA
Jeśli szukacie inspiracji, koniecznie wypróbujcie przepis na risotto z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami albo kaszotto z zielonym groszkiem i porem. Polecamy!
Dostępność: brak towaru
RODZINA W DOBREJ FORMIE - DAGMAR VON CRAMM
Książka zawiera wiele oryginalnych przepisów na pikantne i słodkie potrawy dla dzieci i dorosłych. W środku znajdziemy ponad 150 sezonowych przepisów między innymi na: granolę, sałatkę orientalną, kolorowy makaron szklany, słodkie gofry z jabłkami i wiele, wiele innych. Potrawy zasmakują zarówno rodzicom, jak i najmłodszym dzieciom, ich przygotowanie nie sprawi trudności nawet tym osobom, które rozpoczynają swoją kulinarną przygodę z gotowaniem.
Dostępność: brak towaru
ROMANTYCZNE KOLACJE WE DWOJE - PRACA ZBIOROWA
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ROśLINNA KUCHNIA KRESOWA - PAWEł OCHMAN
Kulinarna podróż po dawnych Kresach Wschodnich
Czym są wołyńskie kichyłki, poleska kulaga, litewskie mandryki czy gródeckie cebulniki? Co kryje się pod takimi nazwami jak towkanica, włodzimierskie fajercarze, lwowskie bałabuchy czy kryżawki? Czym wyróżnia się wileński żydowski cymes?
Razem z Pawłem Ochmanem, autorem bloga Weganon, wybierzcie się w kulinarną podróż na Kresy Wschodnie okresu dwudziestolecia międzywojennego i poznajcie roślinne wersje potraw tygla narodowościowego II Rzeczypospolitej.
Dowiedzcie się, jakie potrawy podawano na stołach w mieszczańskich kamienicach i wiejskich zagrodach na co dzień i od święta, które warzywo królowało w ówczesnych kuchniach - a które dziś odeszło w zapomnienie - oraz jak wykorzystywano dzikie owoce i zioła.
Przygotujcie poleski barszcz mleczny i chłodziec z jagód, różaną zupę wileńską i żmudzki krupnik z bobem. Świąteczny stół zastawcie jarmużem z kasztanami, wileńskim kisielem żurawinowym i owsianym lub drożdżowym piernikiem lwowskim. Ziemniaki przeróbcie na kluski słuckie, buczackie zapiecki, kutyki i pyszki oraz słodkie zaleszczyckie kartoflanki z rodzynkami.
Odkryjcie dawne smaki i ocalcie od zapomnienia dziedzictwo kulinarne byłych mieszkanek i mieszkańców Lwowa, Sambora, Wilna, Gródka Jagiellońskiego, Grodna, Tarnopola, Buczacza, Brześcia oraz innych dużych i małych ojczyzn!
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ROśLINNA KUCHNIA POLSKA - IDA KULAWIK, KATARZYNA CICHOń
Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i schabowego z pure ziemniaczanym i mizerią? Nic nie poprawia wam nastroju tak jak ptasie mleczko, szarlotka z bitą śmietaną albo solidna porcja sernika, ale nie możecie jeść nabiału? Jesteście weganami, ale tęsknicie za smakami dzieciństwa? Brakuje wam pierogów ruskich, naleśników, pomidorowej, bigosu? Szukacie odchudzonych, unowocześnionych albo bezglutenowych wersji babcinych przepisów?
Ta książka jest dla was!
Dostępność: brak towaru
ROśLINNA UCZTA SMAKóW - MAGDALENA GEMBACKA
Nowa książka autorki słynnego bloga AmMniam!
Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Znajdziecie tu dania, które możecie przygotować zarówno dla siebie, jak i zaserwować gościom na wiele różnych sposobów: na niedzielny obiad, urodziny czy wystawną uroczystość.
Menu jak w restauracji - są przystawki, zupy, dania główne i desery. A także mnóstwo wskazówek i propozycji, jak dania można modyfikować, inaczej podać czy wykorzystać w innej potrawie. Dzięki temu aż chce się eksperymentować.
Na przystawkę Magda Gembacka proponuje smażone pomidory w panierce panko-migdałowej, frytki z bakłażana lub pieczoną dynię z papryką, cebulą i orzechami. Zupy? Na przykład szparagowo-ciecierzycowa, chłodnik z pieczonych buraków i wiśni albo zupa wielowarzywna z dynią i kurkami. Dania główne to feeria smaków: pieczona młoda kapusta z pikantnym sosem pomidorowo-fasolowym, pierogi z grzybami i kiszonymi burakami lub lasagne dyniowo-soczewicowa z grzybowym beszamelem. Są też desery: tort bazyliowo-szpinakowy z truskawkami, zebra sezamowo-czekoladowa, a także mus z gruszek duszonych w winie z waniliowym budyniem.
Dla każdego niebo w gębie.
Magdalena Gembacka - autorka książek Kolorowa kuchnia roślinna (2016) i Więcej warzyw na talerzu (2018.) Od 2010 roku prowadzi roślinnego bloga kulinarnego na którym dzieli się przepisami na zdrowe, proste i pomysłowe dania dla małych i dużych. Miłośniczka dobrego jedzenia, zafascynowana medycyną żywienia i stylu życia.
Magda Gembacka zaprasza na wielką ucztę. Proponuje zdrowe przepisy dla wszystkich i nakażdą kieszeń. Nie brakuje tu sprytnych przystawek, kolorowych zup i konkretnych przepisów na dania główne. Znajdziecie tu domowe gołąbki z kaszą gryczaną i wędzonym tofu lub faszerowane makaronowe muszle lubnieco bardziej wyrafinowane bazyliowe naleśniki czy zupę z kolendry.O tej książce dobrze się pisze, ale na pewno jeszcze lepiej się z niej gotuje!
Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd
Kolejna książka Magdy zanosi nas w nowy wymiar kuchni pełnej warzyw i owoców. Niecodzienne połączenia składników powodują, że nabiera się ochoty do przygotowania każdej potrawy. Roślinna rewolucja trwa w najlepsze.
Paweł Ochman, autor bloga Weganon
Kreatywne, apetyczne i z polotem - takie są te przepisy! Świetne połączenia smaków, ciekawe struktury dań (tu chrupie, tam się rozpływa) i mnóstwo kolorów - jej pomysły zachęcają do eksperymentów!
Paulina Nawrocka-Olejniczak, dziennikarka i autorka podcastu Zabawy jedzeniem
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ROśLINNY COMFORT FOOD DLA KAżDEGO - ERYK WAłKOWICZ
Hedonizm na talerzu
Marzysz o chwili wytchnienia, chcesz poczuć się komfortowo, bezpiecznie i sprawić sobie przyjemność?
Z przepisami Eryka erVegana na doskonałe comfort food to możliwe! Dzięki tej książce ugotujesz przepyszne potrawy, które poprawią ci nastrój, wrócisz wspomnieniami do czasów dzieciństwa czy pierwszej miłości, przygotujesz wyjątkową kolację dla przyjaciół, a przede wszystkim - gotując, sprawisz przyjemność sobie!
Zdecydowanie zasługujesz na jedzenie, którego smak cię otuli. Nie musisz poświęcać wiele czasu i szukać trudno dostępnych składników, żeby przygotować doskonałe:
kluski, pierogi i inne mączne specjały jak z babcinej kuchni
tofu generała Tso, które przeniesie cię do egzotycznej Azji
ciasteczka z czekoladą, uwodzące smakiem i dostarczające wielu cennych składników odżywczych.
Spełnij swoje zachcianki i daj się rozpieścić!
Pozwól sobie na drobne przyjemności, lecz zrób to z głową!
Teraz w prostej wersji roślinnej.
Dostępność: brak towaru
ROśLINNY NABIAł. 133 PRZEPISY NA POTRAWY BEZ... - OLGA SMILE
Roślinny nabiał w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki.
To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę.
W książce znajdziesz:
- ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery
- wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu
- sposoby na estetyczne podanie dań
- wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania
- informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów
Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania jest koniecznym elementem poprawy zdrowia.
Dostępność: brak towaru
ROśLINY PRZEDE WSZYSTKIM - TRACY POLLAN
Jedz. Zdrowo i smacznie. Rośliny przede wszystkim.
Jeśli leży ci na sercu ekologia, chciałabyś jeść zdrowiej, ale czasem nie potrafisz sobie odmówić soczystego burgera flexitarianizm to dla ciebie idealne rozwiązanie! Według specjalistów to jedna z trzech najzdrowszych diet na świecie.
Michael Pollan to człowiek, który jednym zdaniem zmienił nawyki żywieniowe Amerykanów. Słynne Jedz, nie za dużo, przede wszystkim rośliny stało się inspiracją dla wielu osób. Jego rodzina siostry i mama, wegetarianki oraz mięsolubne jak nikt inny rozumie zróżnicowane potrzeby domowników i podpowiada, jak można je pogodzić. Ich dania są proste, zdrowe i do tego tak smaczne, że nawet mięsożerca da się przekonać do zajadania zieleniny.
Znajdziesz tu przepisy, które mogą być dostosowane do prawie wszystkich potrzeb żywieniowych: wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe i bez nabiału. A najlepsze jest to, że wiele z tych dań można przygotować w 35 minut lub krócej!
Dostępność: brak towaru
ROZKOSZNE. WEGETARIAńSKA UCZTA Z POLSKIMI SMAKAMI - MICHAł KORKOSZ
Rozkoszuj się uwielbianymi daniami w nowej odsłonie.
Odkryj ich nieprawdopodobny smak.
Wróć dzięki nim do najprzyjemniejszych momentów życia.
Znane i lubiane potrawy mają niezwykłą moc. Sprawiają, że czujesz się błogo i szczęśliwie. We mnie takie uczucia budzą dania polskiej kuchni, na których się wychowałem i które nigdy mi się nie nudzą. I choć polska kuchnia ma wiele odsłon, przedstawię ci tę wegetariańską. Bo właśnie ona jest wyjątkowo rozkoszna.
Rozgość się. Wspólnie gotujmy i smakujmy mniej lub bardziej znane dania. Znajdziesz tu przepis na pyszne gołąbki, które zawsze wychodzą. I na kiszone rzodkiewki ożenione z gruszką w lekkiej sałatce ziemniaczanej. Będziesz korzystać ze znanych składników, ale odkryjesz ich nowe zastosowania, które cię zachwycą - na samo wspomnienie o paście z korzenia pietruszki i orzechów włoskich będziesz się oblizywał, a dzięki nieoczywistej kajmakowej owsiance na kwaśnej śmietanie cały dzień będzie udany.
Znajdziesz tu dopieszczone przepisy, które nie będą dla ciebie wyzwaniem i spowodują, że w twoim życiu pojawi się więcej przyjemności. Aromatyczne śniadania zwabią cię rano do kuchni - nawet jeśli jesteś największym śpiochem. Obiady spowodują, że się uśmiechniesz (tak działa połączenie szparagów, cydru i koziego sera). Wieczory wypełnią ci cynamon, migdały i słodka róża. A karpatka z cytrynowo-waniliowym kremem i chrupiącą maślaną skorupką przyśni ci się w nocy
Rozpieszczaj siebie. Gotuj z rodziną. Ucztuj z przyjaciółmi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ROZMOWY PRZY STOLE - NATALIA SOSIN-KROSNOWSKA
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami,
pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania
powstające w zgodzie z ideą slow food.
Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki,
które odkryjesz dzięki
KULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ.
Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu na
stół.
Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności.
Wegański smalec z fasoli
Pasztet z amarantusa ze śliwkami
Omlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem
Policzek wołowy na pure chrzanowym z piklowanymi burakami
Tartaczna zupa rybna
Deser z ogórka z pistacjami
Domowy cydr
to tylko część z potraw, których twórcy czerpią z polskiego dziedzictwa
kulinarnego.
Natalia Sosin-Krosnowska spośród stu agroturystyk, które odwiedziła,
podróżując po Polsce, wybrała dwadzieścia. Ich właściciele zapraszają nas do
wspólnego stołu, opowiadają o tym, kim są, jak odnaleźli swoje miejsce na
Ziemi, dlaczego wybrali życie na wsi, jak wyglądała ich kulinarna droga, co ich
inspiruje i dlaczego goszczenie i karmienie ludzi sprawia im taką
przyjemność.
Niektórzy z jej rozmówców to weganie, inni specjalizują się w daniach
mięsnych, gotowaniu dla osób z wykluczeniami dietetycznymi lub w tworzeniu dań
z wykorzystaniem kwiatów i chwastów. Co ich łączy? Pasja, dbałość o jakość
produktów i otwartość na drugiego człowieka.
W tych doświadczeniach miłości i troski zawarta jest magia
smaku.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
RóżANE PRZEPISY - MAłGORZATA KALEMBA-DROżDż
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
RYBY I OWOCE MORZA. SZKOłA GOTOWANIA KROK PO KROKU - LORENZA ALCANTARA
Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.
Dostępność: brak towaru
RYBY W NASZEJ KUCHNI - RASMUSSON BIRGITTA
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
RYBY. SMAK ZDROWIA - PRACA ZBIOROWA
Pieczone, smażone, duszone, marynowane - ryby i owoce morza zdecydowanie zbyt rzadko goszczą na naszych stołach. Warto to zmienić - odpowiednio przyrządzone są nie tylko bardzo smaczne, ale i niezwykle zdrowe.
Prezentujemy przepisy na znakomite dania z łososia, pstrąga, dorady, krewetek, makreli i ze śledzi, a także wielu innych ryb i owoców morza. Ponadto radzimy, na co zwracać uwagę w sklepie, by ryby były naprawdę świeże, jak je przechowywać oraz prawidłowo oczyszczać.
Dostępność: brak towaru
SAłATKI WARZYWNE W.2019 - EWA ZYSEK
Dostępność: brak towaru
SAMA SłODYCZ CIASTA, TORTY I DESERY - JOANNA MATYJEK
Proste i wykwintne przepisy dla początkujących i zaawansowanych w sztuce cukierniczej. Każdy znajdzie coś dla siebie. Joanna Matyjek, autorka bloga Odczaruj gary dzieli się swoimi przepisami przy okazji opowiadając historie rodzinnych wypieków, ale także inspiruje i zachęca do eksperymentowania. Pomiędzy przepisami opowieści o tym jak powstawały i skąd pochodzą słodkości. Czy wiecie, że pierwsze na świecie torty wyrabiane były z ciasta chlebowego? To były rarytasy na jakie nie wszyscy mogli sobie pozwolić a słynną wielbicielką tortów była królowa Francji Maria Antonina. Dlaczego karmel to wynalazek Arabów? Kim była Anna Pavlova na której cześć nazwano pewien rodzaj bezy? Skąd pochodzą tradycyjne mazurki? Czym różnią się faworki od chrustu?
Mnóstwo anegdot do czytania przy okazji pieczenia i delektowania się słodkimi potrawami.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin