
Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata - Agnieszka Gawłowska
Opis
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty, a także skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych krajów. Atlas zawiera opisy 100 gatunków warzyw z całego świata. Przydatnym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków
SBM 2018, ISBN: 9788380594579, 170x245, 192 s., oprawa twarda
Dane techniczne
Autor | Agnieszka Gawłowska |
Wydawnictwo | SBM |
Okładka | twarda |
Stan | nowa |
Kondycja | bez śladów używania |
Liczba stron | 192 |
ISBN | 9788380594579 |