
Hummus, zaatar i granaty Kulinarna podróż po Libanie Samar Khanafer
Opis
Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych
Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.
Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu "Master Chef", której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www.blogsamar.com, o kuchni pisze dla portalu Na Temat, publikuje w magazynach "KUKBOOK", "Kuchnia" oraz "Smak". Częsty gość programów telewizyjnych.
Buchmann 2016, ISBN: 9788328015616, 215x275, 320 s., oprawa twarda
Hummus, zaatar i granaty Kulinarna podróż po Libanie Samar Khanafer