Kuchnia Obcej
Oficjalna książka kucharska dla miłośników sagi! Przedmowa Diany Gabaldon.
Niesamowita wyprawa Claire Beauchamp Randall z powojennej Anglii do osiemnastowiecznej Szkocji to uczta dla zmysłów, nie wyłączając smaku. Od owsianki Claire w zamku Leoch po wyszukaną pieczeń wołową podaną na jej pośpiesznym ślubie ze szkockim wojownikiem Jamiem Fraserem, od cygańskiego gulaszu po smażonego kurczaka, jej podróż jest pełna soczystych dań, które pobudzą apetyt nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Wyjątkowe potrawy przyrządzi Theresa CarleSanders, szefowa kuchni i założycielka OutlanderKitchen.com. Książka zawiera ponad sto przepisów, które opowiadają niewiarygodną historię Claire i Jamiego językiem smaków szkockich gór i nie tylko. Przestrzegając żelaznych standardów Diany Gabaldon, CarleSanders dba o rzetelność źródeł i puszcza wodze fantazji, wykorzystując fabułę i postaci z książek, by tworzyć pyszne i nowatorskie przepisy oparte na regionalnych składnikach i tradycyjnych sposobach przyrządzania potraw.
Kod produktu: 18560
Opis
Oficjalna książka kucharska dla miłośników sagi! Przedmowa Diany Gabaldon.
Niesamowita wyprawa Claire Beauchamp Randall z powojennej Anglii do osiemnastowiecznej Szkocji to uczta dla zmysłów, nie wyłączając smaku. Od owsianki Claire w zamku Leoch po wyszukaną pieczeń wołową podaną na jej pośpiesznym ślubie ze szkockim wojownikiem Jamiem Fraserem, od cygańskiego gulaszu po smażonego kurczaka, jej podróż jest pełna soczystych dań, które pobudzą apetyt nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Wyjątkowe potrawy przyrządzi Theresa CarleSanders, szefowa kuchni i założycielka OutlanderKitchen.com. Książka zawiera ponad sto przepisów, które opowiadają niewiarygodną historię Claire i Jamiego językiem smaków szkockich gór i nie tylko. Przestrzegając żelaznych standardów Diany Gabaldon, CarleSanders dba o rzetelność źródeł i puszcza wodze fantazji, wykorzystując fabułę i postaci z książek, by tworzyć pyszne i nowatorskie przepisy oparte na regionalnych składnikach i tradycyjnych sposobach przyrządzania potraw.
EAN:
9788380316072
Autor:
Theresa Carle-Sanders
Wydawnictwo:
Świat Książki
Data premiery:
2017-11-07
Rok wydania:
2017
Oprawa:
zintegrowana
Format:
14,5x20,5 cm
Strony:
344
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.