Menu
Szukaj
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Jedność

MAMO, DAJ MI PRZEPIS. KUCHNIA śWIęTOKRZYSKA - JUSTYNA BIELECKA

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

To już szósta z serii książek kuchni regionalnej Mamo, daj mi przepis. Wcześniej wydane zostały przepisy śląskie: Ciasta i ciasteczka, Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki, Dania mięsne i rybne, Przekąski i desery na małe przyjęcia oraz Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni. Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy przepisy Kuchni świętokrzyskiej.
Książka podzielona została na działy, w których pogrupowane zostały: zupy, potrawy z ziemniaków, potrawy mięsne i z roślin strączkowych, potrawy z kapusty i grzybów, potrawy z kaszy i mąki, chleby i mazidła, potrawy z sera i jajek, desery, przetwory i nalewki. Smakosze regionalnej kuchni znajdą tu tradycyjne przepisy na przepyszne potrawy: zalewajkę, flaki, krupnik, kapuśniak, pyzy, śledzie, bigos, pierogi, gołąbki, kotlety, naleśniki, szarlotkę, ciasto drożdżowe, konfitury czy nalewki.
Przepisy na potrawy są sprawdzone przez pokolenia i gwarantują, że ze smakiem sięgniemy po dokładki. Wszystkie dania są proste do zrobienia. Całość, podobnie jak we wcześniejszych tomach została opatrzona pięknymi fotografiami. Dodatkowo w drugiej części książki znajduje się notes na zapisanie własnych receptur. Wszystko po to, żeby ulubione przepisy mieć zawsze na wyciągnięcie ręki.

Przejdź do pełnego opisu
17,04 zł
szt.
Dostępność:
ostatnie sztuki
Czas wysyłki: 48 godzin

Kod produktu: ATE-440662

Opis

To już szósta z serii książek kuchni regionalnej Mamo, daj mi przepis. Wcześniej wydane zostały przepisy śląskie: Ciasta i ciasteczka, Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki, Dania mięsne i rybne, Przekąski i desery na małe przyjęcia oraz Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni. Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy przepisy Kuchni świętokrzyskiej.
Książka podzielona została na działy, w których pogrupowane zostały: zupy, potrawy z ziemniaków, potrawy mięsne i z roślin strączkowych, potrawy z kapusty i grzybów, potrawy z kaszy i mąki, chleby i mazidła, potrawy z sera i jajek, desery, przetwory i nalewki. Smakosze regionalnej kuchni znajdą tu tradycyjne przepisy na przepyszne potrawy: zalewajkę, flaki, krupnik, kapuśniak, pyzy, śledzie, bigos, pierogi, gołąbki, kotlety, naleśniki, szarlotkę, ciasto drożdżowe, konfitury czy nalewki.
Przepisy na potrawy są sprawdzone przez pokolenia i gwarantują, że ze smakiem sięgniemy po dokładki. Wszystkie dania są proste do zrobienia. Całość, podobnie jak we wcześniejszych tomach została opatrzona pięknymi fotografiami. Dodatkowo w drugiej części książki znajduje się notes na zapisanie własnych receptur. Wszystko po to, żeby ulubione przepisy mieć zawsze na wyciągnięcie ręki.

Strony: 264, Format: 281x171 mm
Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Polecane produkty