Tost Historia chłopięcego głodu - Nigel Slater
Porywająca opowieść o chłopięcym dojrzewaniu w bestsellerowej książce jednej z gwiazd angielskich programów kulinarnych Nigela Slatera. Zaskakująca, zabawna i wzruszająca książka, od której trudno się oderwać! Nigela Slatera Anglicy obwołali skarbem narodowym, a The Independent on Sunday nazwał Proustem ery Nesquicka. Z pewnością to nie tylko jeden z najbardziej popularnych na Wyspach autorów poradników i programów kulinarnych, ale także niezwykle błyskotliwy pisarz. W autobiograficznej opowieści Toast Slater otwiera przed czytelnikami drzwi swojego dziecinnego pokoju i domowej spiżarni, a jednocześnie opisuje niezwykłe korzenie sukcesu w świecie kuchennych ingrediencji.
Kod produktu: JAS0014537
Cechy produktu
Książka
Opis
Porywająca opowieść o chłopięcym dojrzewaniu w bestsellerowej książce jednej z gwiazd angielskich programów kulinarnych Nigela Slatera. Zaskakująca, zabawna i wzruszająca książka, od której trudno się oderwać! Nigela Slatera Anglicy obwołali skarbem narodowym, a The Independent on Sunday nazwał Proustem ery Nesquicka. Z pewnością to nie tylko jeden z najbardziej popularnych na Wyspach autorów poradników i programów kulinarnych, ale także niezwykle błyskotliwy pisarz. W autobiograficznej opowieści Toast Slater otwiera przed czytelnikami drzwi swojego dziecinnego pokoju i domowej spiżarni, a jednocześnie opisuje niezwykłe korzenie sukcesu w świecie kuchennych ingrediencji. Bohaterami książki są matka, kucharka niewymagająca, wcześnie owdowiały ojciec oraz wkraczająca w progi domu po śmierci matki gosposia. Wprowadza ona opuszczonych mężczyzn w świat nowych doznań, przede wszystkim kuchennych, i za pomocą swych zdolności kulinarnych pragnie zdobyć serce pana domu. A w tle nagminnie przypalane tosty, grillowany grejpfrut, pudding ryżowy i w finale kulinarny wyścig o uczucia osamotnionego ojca.
Carta Blanca 2011, ISBN: 978-83-7705-135-1, 130x200, 288 s., oprawa miękka
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.