Zielenina bez glutenu Magdalena Cielenga-Wiaterek
Opis
Autorka popularnego bloga kulinarnego "Zielenina" i wydanej książki kucharskiej Zielenina na talerzu zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni. Tym razem wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy nie tolerują glutenu lub są na niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku, by w przystępny sposób doradzić, jak korzystać z sezonowych, lokalnych produktów. Kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, warzywach oraz owocach tworzą zgraną całość z aromatycznymi ziołami i przyprawami.
IPS 2016, ISBN: 9788364190179, 200x260, 184 s., oprawa twarda
Dane techniczne
Autor | Magdalena Cielenga-Wiaterek |
Wydawnictwo | IPS |
Okładka | twarda |
Stan | nowa |
Kondycja | bez śladów używania |
Liczba stron | 184 |
ISBN | 9788364190179 |